Реклама / Ads
0| 6395 |07.03.2022 НОВИНИ

Велизар Шаламанов: Европа вече е във война с Русия, Путин не смени правителството в Киев с марионетно

.
Велизар Шаламанов
Европа вече е във война с Русия, защото Русия нападна Украйна. Войната е вече загубена от Русия и позитивният изход минава през ЕС - Украйна ще бъде част от Съюза. Това заяви бившият служебен министър на отбраната Велизар Шаламанов . Според него е възможно в най-кратки срокове Украйна да стане част от Европейския съюз.
 

Ние не знаем каква ще е последната крачка на Путин, но той се провали в постигането на стратегическите си цели - да смени правителството в Киев с марионетно. Решението на конфликта ще настъпи, когато на масата на преговорите седне президентът на Украйна Володимир Зеленски, смята Шаламанов.


Путин не взе Крим, за да осигури курорт за руските граждани, а да си осигури плацдарм за превземането на Киев, изтъкна Шаламанов и добави, че възстановяването на Украйна минава през План за възстановяване и устойчивост.


Европа вече е във война с Русия, защото Русия нападна Украйна, завърши бившият служебен военен министър.


Войната е вече загубена от Русия и позитивният изход минава през ЕС - Украйна ще бъде част от Съюза. Това заяви бившият служебен министър на отбраната Велизар Шаламанов пред БНТ. Според него е възможно в най-кратки срокове Украйна да стане част от Европейския съюз.


Путин ще направи още една голяма груба грешка, ако се опита да разруши Киев. Ако предприеме такава стъпка, ще ускори много бързо прекратяването на войната с рязка намеса на ЕС. Само ЕС може да възстанови Украйна, Русия може само да разрушава, коментира Шаламанов.


Шаламанов смята, че при положение, че Путин се стреми да унищожи армията на Украйна, цялата съветска техника от Източна Европа трябва да бъде ремонтирана и предоставена на Украйна.


Трябва да има и процес на модернизация, за да може да има нова техника, която да пристигне у нас, настоя Шаламанов.


Шаламанов вярва, че новият военен министър Драгомир Заков ще представи на Народното събрание всеобхватна програма за превъоръжаване с навлизане на нова техника и извеждане от употреба на старата съветска техника.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3211 |06.03.2022 „Газпром“: РФ продължава да доставя газ на Европа в обичайните равнища . 0| 3913 |05.03.2022 Спиране на доставките от „Газпром“ към Европа ще се отрази на цените на газа и у нас, предупреди министър Николов . 0| 3869 |04.03.2022 Цената на газа в Европа с нов рекорд . 0| 3142 |04.03.2022 Войната в Украйна, ден 9: Пожар горя в района на най-голямата АЕЦ в Европа след руски обстрел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads