Реклама / Ads
8| 3032 |15.07.2023 НОВИНИ

Венеция Ангова от ПП-ДБ: Държавата и администрацията започнаха да се събуждат

.
Венеция Ангова коментира избора на управители на БНБ и на НЗОК Източник: БНТ
Вчера подложихме на кръстосан разпит Димитър Радев като кандидат за поста управител на БНБ и му зададохме трудни въпроси – за инфлацията, за еврозоната. Това заяви Венеция Ангова, депутат от ПП-ДБ в предаването ”Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.
 

"От това препитване виждам, че основната тежест ще падне върху правителството. Радев е доста консервативен. Ние смятаме, че той даде правилните заявки."

 

По думите й, имало обсъждане и на управител на НЗОК. "Касата разпределя 7 млрд. лв. Рестартирахме процедурата, сглобката проскърца и търсим най-добрия кандидат.

 

За Сметната палата и предложението на ГЕРБ Димитър Главчев още не сме взели решение. Ние трябва да намерим една независима личност."

 

Ангова коментира и съдебната реформа . "В петък бе проведена поредна среща в нашата коалиция ПП-ДБ за да се изчистят последните детайли по проекта за Конституция.

 

Но нямаме краен срок за изготвянето му. Идеята е да имаме разговори и с останалите партии, за да не се внесе проекта на парче, а да има единен проект."

 

Има едно събуждане на адмитистрацията, на държавата, заяви Ангова. Вчера премиерът Денков беше в Румъния за да разговаря за приемането ни в Шенген.

 

За еврото има два основни проблема, посочи тя.  Това е броят на хората, които са се подписали под искането за референдум, както и той да не противоречи на международни договори, по които сме страна.

 

"КС ще може да се произнесе по процедурата и ако реши, да я върне от началото в парламента," подчерта депутатът от ПП-ДБ.

 

Тя коментира и вълната от протести за по-високи заплати. "Вчера се срещнахме със синдикатите. Проблемите са  при второстепенните разпоредители. Там заплатите са ниски."

 

Бюджетът трябва да се приеме бързо, за да се приемат общинските бюджети., подчерта Венеция Ангова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2593 |14.07.2023 Венко Сабрутев от ПП-ДБ: Разговаряхме със синдикатите, ще търсим максимално справедлив ръст на доходите . 2| 2703 |13.07.2023 Сабрутев, ПП-ДБ: Пари за заплати може да има, когато има реални приходи . 9| 2809 |07.07.2023 Георги Ганев от ПП-ДБ: По-активно трябва да се обяснят ползата и рисковете от еврото . 37| 3352 |07.07.2023 Венеция Ангова от ПП-ДБ: Президентът не иска да влезем в Еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads