Реклама / Ads
6| 2303 |10.04.2024 НОВИНИ

Венко Сабрутев от ПП-ДБ категоричен: Проблем с държавния бюджет и фискалния резерв няма!

.
Депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев Източник: БГНЕС
Проблем с държавния бюджет няма, проблем с фискалния резерв няма. Това увери Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) пред репортери в парламента.
 

По думите му са оставили държавата в отлично финансово състояние с 9,9 млрд. лв. резерв.

 

Народният представител сподели, че се случва това, което президентът е дал като заявка, че ще прави. Продължава се комуникацията, с която се опитва да се "страхува" населението за това, че държавата ще фалира, отбеляза депутатът. Според него оттук нататък отговорността за това как ще продължи да се развива държавата е на служебния кабинет.





Сабрутев посочи, че фискалният резерв е като "една обикновена разплащателна сметка", която всички ние имаме, и в нея влизат нашите приходи и правим разходи. За да може вие да прецените вашето финансово състояние, то трябва да изберете една точка, в която винаги да мерите и това е в края на месеца, когато сте получили всички приходи и сте направили всички разходи, заяви депутатът и поясни, че това се случва в момента. По думите му манипулациите, че фискалният резерв е по-нисък идват оттам, че държавата не е получила всичките си приходи, а в същото време е направила разходите, които е трябвало. 1,6 млрд. лв. плащания за "Топлофикация", направили ли сме плащания от 1,3 млрд. лв. за пенсиите, допълни той.

 

Затова в момента фискалният резерв е по-нисък от това, което ние обявихме, но 9,9 млрд. лв. в края на март са били наличните средства в резерва на държавата, каза още политикът.





Георги Ганев от ПП-ДБ на свой ред изтъкна, че има текущи приходи и разходи, и за българския държавен бюджет е характерно, че разходите се правят в началото на месеца, а приходите идват по-късно през месеца. Сравнимостта е какво ще стане към края на април спрямо края на март, отбеляза той. По думите му към момента разчетите на Министерството на финансите са, че към края на април състоянието на т.нар. единна сметка ще бъде приблизително такова, каквото е било в края на март.

 

Всичко това са фалшиви новини, които идват дали от ГЕРБ, дали от Румен Радев, каза Мартин Димитров от ПП-ДБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 2435 |10.04.2024 В Страсбург ще се решава кaзycа зa дeмoнтaжa нa Πaмeтниĸa нa Cъвeтcĸaтa apмия . 0| 2246 |10.04.2024 Израелски медии: Военният министър Галант все още не е определил дата за сухопътно нападение в Рафах . 4| 2519 |10.04.2024 "Измами в промишлен мащаб". Българска банда източила 54 млн. паунда от социалната система на Острова . 6| 2430 |10.04.2024 Бюджетната комисия реши: По 100 лв. добавка за Великден ще получат хората с пенсии до 526 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads