Реклама / Ads
4| 9943 |09.06.2017 НОВИНИ

Вера Ахундова: От стенограмите за КТБ ще излязат конкретни лица за нашите искове

.
От стенограмите може да се разбере кои ще са точните адресати на нашите искове, те по принцип ще са БНБ и финансовото министерство, но ще излязат и конкретни лица, заяви Ахундова, която е сред вложителите в КТБ.
 
Разсекретяването на стенограмите накара някои от политиците да проговорят. За нас вложителите в КТБ е важно това да се случи. Бил е обсъждан вариант да се изтегли държавен заем в размер на 4 млрд. лева. На 29 юни е наредено банката да бъде ликвидирана, каза още Ахундова

На обсъждането са присъствали банкери и това е конфликт на интереси, защото са обсъждали свой конкурент. Очакваме да получим индикация за вина, коментира  Ахундова.

КТБ за мен е политическо творение и беше унищожена политически. Може би можеше да бъде спасена и аз очаквам от тези стенограми да стане ясно кой е искал тя да бъде унищожена. Не мисля, че е имало някакви преки обвинения към политици на КСНС. Това заяви бившия независим депутат Георги Кадиев.

Абсурдно е някой да дава разрешение на президента дали да отваря стенограмите, коментира Георги Кадиев и изрази съмнение, че кой знае какво ще се разбере от тези стенограми, тъй като най-вероятно е говорено завоалирано. Много бих искал да разбера кои политици са получавали пари в пликове, защото банката е била под чадър и е имало такова нещо. Но едва ли това ще разберем от стенограмите, смята Кадиев.

Важно е хората да знаят истината за фалита на КТБ. Да се разбере какво са обсъждали политиците. Истината е в документите. Думите отлитат, писаното слово остава. Това каза адвокат Александър Кашъмов пред bTV.

Важното е, че по някакъв начин политиците са стигнали до решението да се стигне до спасение на системата“, добави Кашъмов. „Обществото очаква отчетност и прозрачност на решенията на най-големите. Имаше напомпано обществено напрежение и вероятно заради това не са били разсекретени стенограмите още тогава“, припомни адвокатът.

Трябва да очакваме президентът да ги разсекрети, защото той трябва да спазва конституцията и законите и според решенията на съда е невъзможно той да не ги разсекрети, каза адвокат Кашъмов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4295 |09.05.2017 Даниел Митов обвинен в далавера за 700 000 лв. . 9| 9341 |10.04.2017 Радан Кънев: Подготвя се далавера с Георги Гергов за Пловдивския панаир . 6| 10485 |11.01.2017 На косъм от режим на тока! Вихри се далавера . 2| 6101 |29.11.2016 Г. Кадиев: Далавера е продажбата на имот от Ненчев в ”Младост”
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads