Реклама / Ads
40| 7605 |17.06.2013 НОВИНИ

Версия: Маринов или Марков ще е новият шеф на ДАНС

.
Публичен кастинг за нов шеф на ДАНС ще направи премиерът Пламен Орешарски, съобщиха от "Дондуков 1". Министър-председателят ще търси широка обществена подкрепа за номинацията.
 

"Законът ме задължава да внеса предложение за председател на ДАНС и в следващите дни ще проведа серия от срещи и консултации, така че да намеря обществена подкрепа за новата фигурата, която ще предложа", обяви Орешарски в неделя.Той даде обяснение за номинацията на Делян Пеевски. "При избора на председател на ДАНС търсехме силна фигура, която би могла да предприеме решителни действия по отношение на ширещата се контрабанда. Фигура, която би могла да окаже натиск върху контрабандата и мащабните практики за отклоняване на ДДС. Обществените реакции показаха, че предложената кандидатура е обществено неприемлива", каза премиерът.

ДПС ще иска дебат при избора на нов шеф на ДАНС, обяви по-рано пред БНР депутатът от движението Камен Костадинов. Той отчете като грешка факта, че не е имало обсъждане на кандидатурата на колегата му Пеевски, който да предложи концепция. "Стигнахме до извода, че след като е предложен, трябва да го подкрепим. Ако в групата на БСП е имало дебат и хора, които са били против, в групата на ДПС такъв проблем не е имало", каза Костадинов. "Все пак той е наш колега, макар че не е членувал никога в ДПС, ние го познаваме за разлика от колегите от БСП от доста време и може би това направи подкрепата много лесна", добави той. "Аз продължавам да твърдя, познавайки Пеевски, че той има необходимите качества", каза още Костадинов.

Най-горещият въпрос на жълтите павета вчера бе кой ще е следващият, номиниран за шеф на ДАНС. След скандала с Пеевски изборът ще е много труден, смятат експерти. Все още се въртят имената на бившите служители на агенцията Веселин Марков и напусналия съветник на президента Росен Плевнелиев - Васил Маринов, пише "Стандарт".

Депутатите на БСП и ДПС са раздвоени в мнението си дали агент номер 1 трябва да е кадър от системата или политическо лице.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 7938 |19.05.2013 Георги Марков: Докато КС се произнесе, парламентът ще си отиде . 91| 7084 |16.05.2013 Георги Марков: Станишев и Местан драстично нарушиха правилата . 32| 7325 |16.05.2013 Георги Марков: ГЕРБ имат пълно основание да искат касиране на изборите . 18| 5381 |15.05.2013 Г. Марков: КС да касира изборите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads