Реклама / Ads
5| 4309 |06.11.2022 НОВИНИ

Весела Лечева: Не съм в казуса на Кирил Петков, заявила съм желание да изляза от всички УС

.
Весела Лечева
Изненадана съм от коментарите за избор на председател на парламентарната комисия за младежта и спорта. Беше представена евтина сюжетна пиеса с цел някой хора да станат за ден звезди или национални герои. Това коментира служебният министър на спорта Весела Лечева по bTV.
 

Тя уточни, че за нея няма значение кой ще е председател на тази комисия, а има значение кой ще се занимава с проблемите в спорта. А според статистиката България е в дъното на всички класации - 61% от българите казват, че никога не са се занимавали със спорт.

 

"Бюджетът за Министерството на спорта е изключително нисък - има по около 2,50 евро на човек за спорт, в Нидерландия сумата е 300 евро. Комисията може да се занимава с тези въпроси. Аз нямам приятели в ДПС, едва ли някой подлага на съмнение че имам приятелски кръг, не съм била в близки отношения с никого от тази партия - спрямо нея имам категорични позиции.

 

А иначе последна грижа на президентството е какво иска да стане Радостин Василев. Ако той е лицето на ПП за спорта, значи няма промяна."

 

Според министър Лечева България е правова държава и е въпрос на факти и съдебна процедура дали ще бъде осъден спортен министър.

 

"От февруари бях председател на Българския стрелкови съюз и веднага след избора ми за служебен министър предприех действия за излизане от управителните органи на всички спортни организации, където съм била. Те трябва да свикат управителните си съвети и да ме заменят с друг.

 

Не съм в казуса на Кирил Петков - законът изисква едни мерки за българското гражданство и други - за излизане от управителните органи. Различни са казусите.
Аз съм 40 г. в българския спорт - трябва ли да ме обвинят в конфликт на интереси, че обичам плуване, волейбол и др.

 

Поканих Петков и Василев от ПП да дойдат и да разгледат всички договори. Те не отговориха на поканата ми. Преди мен в програмата за младежки дейности са повтаряли корупционни практики - това исках на им покажа", обясни министър Весела Лечева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5211 |26.10.2022 Войната между Радостин Василев и Весела Лечева стигна до КПКОНПИ . 2| 3318 |14.10.2022 Весела Лечева: В спортния тотализатор има опити да се присвояват средства. В БСП се предлагат притоплени манджи . 7| 3068 |10.10.2022 ДАНС подхваща казуса с камиона бомба на Кримския мост . 1| 2791 |27.09.2022 Весела Чернева: Референдумите в Украйна са съшити с бели конци, нито една държава няма да ги признае

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads