Реклама / Ads
30| 6099 |25.10.2013 НОВИНИ

Вицепремиерът Златанова за Борисов: Излагаме се като българи с мораториума

.
„Не може така лесно да скъсаме договора за членство в Европейския съюз, за което се борихме толкова години“. „Аз няма да коментирам депутатите, те отговарят пред избирателите и ако те са доволни, това е проблем на всички нас“, поясни тя. "Всичко, което се случи е част от една общопопулистка вълна обхванала Европа".
 

"Европейският съюз е основан на ценности, не можем постоянно да питаме за пари. Откакто съм станала министър българите ме питат само за еврофондове, а нищо за правосъдие", коментира още Златанова.

Мораториумът за продажба на земя на чужденци няма юридическа стойност, каза тя. И коментира думите на Бжйко Борисов, че е бил обхванат от масовата лудост и е гласувал това предложение. Златанова зопълни, че се надява да не ни е управлява под такова състояние.

Крайно време е да спрем със спекулациите за политически чистки, защото в случая на Гълъбин Боевски става въпрос за некомпетентност. Консулът ни в Бразилия е извикан по спешност да даде обяснение и според мен трябва да си подаде оставката. Компетентните и съвестни служители никой не ги чисти. Това каза още вицепремиерът по еврофондовете и министър на правосъдието Зинаида Златанова в предаването „Здравей, България "по Нова телевизия.

„Ако този посланик не беше допуснал този гаф, а го бяхме отстранили за други грешки пак щяха да ни обвинят за политически чистки“, поясни тя. Според Златанова освобождаването на спортиста е едностранно действие на бразилската прокуратура и е специфично действия, каквото няма никъде другаде. На въпрос дали ще се разследва Гълъбин Боевски за наркотрафик и в България тя заяви, че няма такава информация. „Трябва много бързо да подпишем споразумения с други държави, където има осъдени българи, за да не се повтори случаят с медиците ни в Либия“, заяви Златанова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5259 |24.10.2013 Златанова: Мораториумът за земи няма правна стойност . 43| 5647 |19.10.2013 Борисов: Орешарски е неопитен, тотален хаос с бежанците . 12| 5556 |19.10.2013 Вицепримиерът Златанова: Усвоили сме 38,23 от европейските средства към 15 октомври . 53| 5086 |18.10.2013 Борисов: Всяка обида от Сидеров е комплимент за нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads