Реклама / Ads
5| 3403 |17.06.2023 НОВИНИ

Владислав Панев: Фейсбук стана горната камара на парламента

.
Владислав Панев от ПП -ДБ казва, че социалните медии радикализилат обществото
Вчерашното решение на Кирил Петков да даде имунитета си като депутат не обзесмисля създадената в парламента комисия. Аз се надявам тази комиися да започне заседанията си и да вземе съответните решения час по- скоро. Това заяви Владислав Панев от ПП-ДБ в предаването Тази събота по БТВ.
 

Той заяви, че парламентарната квота във ВССе избрана от 44 -то НС е доминирана от ГЕРБ и ДПС , така че има политическо влияние върху нея.. да започни действия час.Заявките от всички парламентарни сили са, че реформта не се състои от смяната на един главен прокурор с друг. А в промяната на функциите му - това е да не бъде монополист, да не бъде безнаказан. 

 

"За промените в НПК ние задействахме разследване на действията на главния прокурор, увеличихме възможностите за контрол на дейността му. Като чуваме поне публичните заявки на другите политически сили в парламента, сме оптимисти, но е важно дали 160 депутати в пленарна зала ще ги подкрепят.

 

Поне по заявките в парламентарните групи шансът да има такива промени е доста голям, "подчерта Панев.

 

По думите му:"Ние имаме Вариант Б - това е наш проект за конституционна реформа. Той ще има нужда от поне 160 гласове с пленарната зала.Знаете, че има поне няколко варианта за постигане на такова мнозинство.  И ние започваме разговори с всички пармаентарно представени сили., тъй като всеки глас е важен в това отношение."

 

Владислав Панев коментира и новите назначения в изпълнителната власт. "Въпрос към изпълнителната власт са новите назначения. За няколко от назначенията научаваме от медиие.

 

За мен е било проблем  доколкото можеха някои назначения да бъдат предотвратени преди да стана публично известни.

 

А не Фейсбук да става горната камара на парламента . Не Фейсбук да се окаже арена на назначения. Същото вечесе случи с шефа на Гранична полиция, със заместник-министъра на земеделието Дамянов.. Фейсбук активно обсъжда новите назначения."

 

Той информира, че новите назначения ще започнат другата седмица с определяне на областните управители. Въпросът с доверието  трябва да се учим да комуникираме с ГЕРБ. Ето тази седмица приехме на първо четене законопроекта за личния фалит, защото много хора са принудени или да минат в сивия сектор, или да емигрират в чужбина.

 

Панев подчерта за спирането на прожекцията в кино "Одеон" от привърженици на Възлаждане: "Ние трябваме да осигуляваме спокойствие на хората да гледат един фирлм, в който няма нищо скандално. За мен е важно всеки човек у нас да се чувства добре приет. Социалните мрежи радикализират обкественото мнение. Четат се повече крайните мнения и за мен това е проблем, който трябва да се разреши."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3056 |12.06.2023 Владислав Горанов: Нямам от какво да се притеснявам, от Дубай Божков не помага на процеса . 6| 2609 |09.06.2023 Владислав Панев: Властта на главния прокурор трябва да бъде орязана . 1| 2683 |06.06.2023 Владислав Панев: Това е експертен кабинет, министрите сами избират екипите си . 3| 2898 |05.06.2023 Владислав Панев, ПП-ДБ: Радев сигурно стиска палци кабинетът да не мине

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads