Реклама / Ads
3| 2659 |01.04.2024 НОВИНИ

Владислав Панев: След Бойко Рашков, министърът на вътрешните работи не е осигурявал честност на изборите

.
"Министрите от ПП-ДБ надали ще бъдат част от служебния кабинет на Главчев", това заяви в Владислав Панев зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ. "След Бойко Рашков, виждаме, че министърът на вътрешните работи, не е осигурявал честност на парламентарни и местни избори", каза още той.
 

"Г-н Главчев е може би най-политическата фигура, от тези, които имаха възможност да станат министър-председатели, така, че от тази гледна точка решението на президента Радев го намирам за странно и едностранчиво", добави той в ефира на БНТ.







Владислав Панев посочи, че от ПП-ДБ си дават сметка, че промените в Конституцията са именно техни. Той помоли да не "въртят десетте имена отново", защото в крайна сметка президентът е посочил Главчев, а това само по себе си "създава политическо напрежение".

 

"Много е важно какъв екип ще си подбере г-н Главчев и естествено дали той ще бъде утвърден от президента".


Владислав Панев потвърди, че това е същият "г-н Главчев, за когото от ПП-ДБ са гласували за председател на Сметната палата".

 

"Така е. То е едно обаче председател на Сметната палата, друго е служебен премиер. Това са две съвсем различни функции, които предполагат съвсем различни качества", посочи Панев.


По думите му служебните премиери "никога не са били толкова партийно оцветени" и е въпрос на баланс между г-н Главчев и г-н Радев. Панев каза още, че посочването на експертни министри не е работа на ПП-ДБ, а на президента и на кабинета.





По отношение на бъдещите избори, Панев беше категоричен, че "след Бойко Рашков, виждаме, че министърът на вътрешните работи, не е осигурявал честност на парламентарни и местни избори". Според него, ако "политическото статукво не се промени", няма да има и честни избори.

 

"По време на миналите избори имаше страшно голям процент на невалидни бюлетини, около 20%. Това може би е характерно за местни избори, но знаете, че при машинно гласуване недействителни бюлетини няма т.е. тук са намесени двете министерства".

 

"Ще си говорим с всички парламентарни сили, които бъдат избрани в следващото НС. Водещата тема ще е за смяна на ръководствата на регулаторите. Казваме на избирателите: "Дайте ни по-голяма сила в НС, за да склоним бъдещите си партньори да завършим започнатите реформи". Ако видим растежът и на доходите, и на икономиката, това ще е знак, че можем да управляваме заедно. Трябва да ги принудим да извършим важните промени, иначе няма как да управляваме заедно. Рискуваме, но това ще е добре поет риск за бъдещето на България. По-лошо от нови избори е правителство, което няма воля за реформи“, каза Панев по повод на ГЕРБ.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2809 |01.04.2024 Кънчо и Катя, които изгоряха в Солинген заедно с децата си. След смъртта им: "Искаме справедливост" . 1| 2471 |01.04.2024 Израел удари иранското консулство в Дамаск, убит е командир на иранските гвардейци . 1| 2504 |01.04.2024 Кабинетът одобри 15 млн. лева за скрининг на заболявания при децата и жените . 11| 3003 |01.04.2024 МВР: Престъпление е да кажем дали Нотариуса е бил нещатен сътрудник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads