Реклама / Ads
7| 3028 |27.02.2023 НОВИНИ

Военният министър за импийчмънт на президента: Поредното политическо говорене в една предизборна битка

.
Димитър Стоянов
''Поредното политическо говорене в една предизборна битката''. По този начин министърът определи исканията на импийчмънт на президента Румен Радев.Това заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов в ефира на БНТ.
 

В процес на разговори сме с публичните предприятия. Ние предоставяме боеприпаси на публично предприятие и то ни ги връща след време, обясни той.

 

''Изпъленена е помощта за Украйна. Списъкът, който беше одобрен е в топ три за техните нужди'', добави още той.

 

Най-вероятно ще наложи още военнослужещи да бъдат изпратени на границата, заяви служебният министър.


Българската армия участва в охраната на нашата граница. Това е поредният инцидент с мигранти. Надявам се тази седмица да имаме среща с министъра на вътрешните работи за допълнителни сили. Доколкото знам около 110 км от границата не са оборудвани, каза още служебният министър.


Нашите патрули нямат право да задържат. Нямат такава функция. Имат право да демонстрират сила, да патрулират съвместно с Гранична полиция. Единствено представители на Военна полиция имат право да задържат нарушители, преминали нелегално през границата. Към момента около 240 военнослужещи участват в съвместни патрули по охрана на граничната ни бразда. За да има адекватна охрана на границата са необходими не само хора, но и технически средства, изтъкна Димитър Стоянов.


Българската армия изпълнява своите задължения с това, което разполага, но тя не е модернизирана. За една година беше ремонтирано оградното съоражение по границата. През последната година бяха сключени 3 договора за снабдяване на патрулните кораби с въоражение. Модернизацията е дълъг процес. Личният състав е много по-важен. Имаме отлив на военнослужещи. Трябва да се мисли в посока увеличаване на заплатите, но и осигуряване на жилища и модернизация. Това са много важни фактори, отбеляза Стоянов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3177 |25.02.2023 Министърът на финансите на Хърватия: Едно от най-важните неща за приемане в еврозоната беше политическата стабилност . 6| 3678 |23.02.2023 Бившият шеф на ”Ел Би Булгарикум” обвини министъра на икономиката в лобиране за фирма . 2| 3100 |23.02.2023 Финансовият министър на САЩ призова за увеличаване на финансовата помощ за Украйна . 2| 3391 |22.02.2023 Министър Стоянов и уволненият шеф на "Ел Би Булгарикум“ се обвиняват взаимно. Мирише на мафия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads