Реклама / Ads
5| 6162 |11.06.2012 НОВИНИ

Волейболистите взеха виза за Лондон, Стойчев казва днес дали остава

.
Националите по волейбол отиват на Лятната олимпиада в Англия. Те победиха отбора на Египет в последната среща от квалификационния турнир в зала „Арена Армеец” с 3:1 и хвърлиха във възторг хилядите си привърженици в цялата страна.
 
"По-радостен съм от спeчeлване на световно първенство дори. Тази подкрепа е фантастична. Печелил съм световни и европейски купи, но не съм се вълнувал като в този миг", заяви треньорът Радо Стойчев след мача, сочейки трибуните в залата.

Близо 10 000 души бяха дошли да подкрепят „лъвовете”. С красива игра, почти като в спортно шоу, националите грабнаха първите два гейма с 25:16 и 25:18. Това бе достатъчно да подпечатат визите за Лондон. В третата част нашите сякаш дадоха шанс на съперника да заиграе по-свободно и геймът завърши 20:25 за Египет. В четвъртата част обаче българите показаха своята класа и набързо приключиха с категоричното 25:12, което взриви залата.

След победите си над Пакистан с 3:0 и Франция с 3:1 те щяха да се класират за Летните олимпийски игри, дори и да бяха загубили с 2:3. България след трите си победи в турнира ще играе на Олимпиада за осми път. Волейболът е олимпийски спорт от 1964 г.

Под бурните овации на зрителите в столичната зала, сред които бе президентът Росен Плевнелиев и министри от кабинета, играчите на България понесоха на ръце своя наставник Радостин Стойчев.

Малък инцидент изправи "на нокти" охраната на залата по време на този последен двубой. Задействана аларма за пожар накара служителите по безопасността да действат като по „тревога”. Оказа се, че някой от зрителите, по чисто хулигански подбуди, е счули предпазителя на една от алармите на входа на залата, откъм паркинга, и е натиснал червеното копче.

Не се случва за първи път, обясниха от управата на „Арена Армеец” и допълниха, че има вандали, които сякаш изпитват удоволствие да чупят и да предизвикват суматоха.

Освен това противопожарната инсталация била много чувствителна и често се задействала от дима на пури във ВИП сектора. Оказало се, че някои от баровците, които идвали в залата да наблюдават спортни състезания, не се съобразявали със забраната за пушене и по този начин "изпитвали" реакциите на екипа от противопожарния сектор.   

Днес треньорът Радостин Стойчев ще обяви, по време на специална пресконференция, решението си дали ще продължи да води отбора или ще напусне. Той е в конфликт с ръководството на федерацията и нейния председател Данчо Лазаров. По време на предишния квалификационен турнир в София, когато паднахме драматично от Германия, Стойчев обяви, че ще напусне, ако Лазаров остане начело на волейбола. В същото време председателят отказа да подаде оставка. Един от основните ни играчи – Матей Казийски подкрепи треньора и обяви, че с него ще си тръгне и той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 6022 |22.04.2012 "Яневизация" било равно на "дегоцевизация" . 3| 6743 |08.02.2012 Силен вятър и огромни вълни превзеха Черно море . 8| 5476 |22.09.2011 Въоръжен и особено опасен дядо-убиец се подвизава на свобода . 23| 5248 |22.08.2011 Първанов почете византолозите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads