Реклама / Ads
30| 5256 |04.09.2013 НОВИНИ

Волен: Да помогнем на българските пенсионери, после на бежанците

.
Преди да се грижим за сирийските бежанци, нека да проявим загриженост към българските пенсионери. За това призова от парламентарната трибуна лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.
 

Той се обърна към премиера Пламен Орешарски, посочвайки колко бедни са българските пенсионери и какви високи сметки им се налага да плащат. Националистът поиска няколко конкретни неща от министър-председателя, като разваляне на концесии, отнемане на лицензи и т.н., които, според него, биха подобрили финансовото състояние на държавата.Сидеров посочи, че за издръжката на един бежанец отиват около 620 лв. Три четвърти от българските пенсионери могат само да си мечтаят за такъв приход. Той призова: „Да подобрим живота на българските пенсионери, пък после ще оправим и бежанците. Но хайде първо да си оправим нашия български народ“.

Според него, отнемането на концесията на няколко дружества, като „Дънди прешъс“, които добиват злато на българска територия, ще върне контрола върху ценния ресурс в български ръце. Освен това Сидеров поиска отнемане на лиценза на ЕРП-тата и връщане на старото държавно „енерго“. Така той смята, че ще се облекчат сметките за ток, които българите плащат.

Премиерът Пламен Орешарски изтъкна действията в областта на енергетика, които правителството е предприело. По-конкретно той посочи новото ценообразуване, което цели да задържи повишаването на електроенергията.

Колкото до концесиите, правителството прави цялостен преглед на всички концесии, сключени до момента. „На заседание преди две седмици отнехме две концесии с редица неизрядности“, каза Орешарски и допълни въпросните компании са далеч от сферата на исканото от „Атака“, но могат да се приемат като пример, че има решимост за всички концесионни договори.

Орешарски каза още, че там, където има основание, данните за откритите нарушения ще бъдат предоставени и на прокуратурата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8399 |25.08.2013 Ол инклузив менте пълни българските хотели . 32| 5390 |08.08.2013 Плевнелиев не пуснал българските медии на ифтар за Рамазан? . 49| 6159 |24.06.2013 Волен: Правителството "Орешарски" започна с плана "Сидеров" . 50| 5515 |06.06.2013 Волен: Бойко работи в съглашателство с БСП и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads