Реклама / Ads
10| 5348 |03.05.2019 НОВИНИ

Волен Сидеров иска проверка на имотите и парите на социолозите

.
Волен Сидеров Източник: БГНЕС
Лидерът на ”Атака” Волен Сидеров иска да се осветли имотното и финансово състояние на политолозите и социолозите.
 


От "Атака" смятат да внесат и законови поправки, които да позволят това да се случи.

 

"След като бяха показани на светло апартаменти и тераси на политици, следва наяве да излязат имотите и парите на тези, които манипулират народа всекидневно", заявяват в прессъобщение от партията и се заканват да заведат и съдебни искове за търговия с влияние срещу определени социологически агенции.

 

Изявлението от "Атака" съвпада с публикуването на последното проучване на "Алфа Рисърч" в старта на предизборната кампания за изборите за Европейски парламент. В изследването процентът подкрепа за листата на "Атака" е най-ниският (1.2) от трите патриотични формации от т.нар. малка коалиция.

 

От партията посочват обаче като причина за акцията си отказа на БНТ да им предостави договора на държавната телевизия с агенция "Алфа рисърч". В писмото от БНТ до Сидеров пишело, че "искането на информация било допустимо, но по същество неоснователно", а от "Атака" са възмутени, тъй като БНТ се издържа от данъците на всички българи. Размяната на кореспонденция между вече бившия директор на БНТ Костадин Каменаров и Волен Сидеров е от лятото на 2018 година, но сега от "Атака" отново актуализират темата.

 

Те пак ще поискат да им бъде предоставен договора на принципа "достъп до обществена информация, относно финансовите отношения на БНТ с манипулативната социологическа агенция".

 

Ако и този път не я получи, Сидеров ще заведе дело срещу БНТ за отказ на информация.

 

Припомняме, че в момента временно изпълняващ длъжността директор е Емил Кошлуков, който преди това оглавяваше дирекция "Програма БНТ1" на обществената медия. Кошлуков се яви на конкурса за директор, спечелен от Каменаров, като при подаването на документите за конкурса стана ясно, че Емил Кошлуков е бил програмен директор на телевизия "Алфа" на партия "Атака" в периода 2016 - 2017 година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11199 |03.05.2019 Съюзът на съдиите иска проверка на ”корпулентния политик” . 0| 3914 |02.05.2019 Похитителят от Сливен поиска предсрочно освобождаване . 10| 5241 |30.04.2019 Зам.-шефът на фонд „Земеделие” подаде оставка по искане на премиера . 3| 4230 |25.04.2019 Командосът с поискания откуп за кола излиза под гаранция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads