Реклама / Ads
42| 8569 |06.10.2023 НОВИНИ

Володимир Зеленски: Ще бъда честен, Москва смята да нахлуе в балтийските държави до 2028 г.

.
Володимир Зеленски
Ако на Русия бъде позволено да се възстанови от загубите, претърпени във войната срещу Украйна, тя може да нападне балтийските държави. Това заяви Володимир Зеленски на лидерите на държавите от Европейската политическа общност. Според него именно затова Западът трябва да увеличи военната си помощ за Киев.
 

„Русия има планове да нахлуе в балтийските държави след 5 години. Ако й бъде позволено да възстанови военния си потенциал“, посочи президентът на Украйна на срещата на върха на Европейската политическа общност в Гранада, Испания. Той цели да набере допълнителна подкрепа от западните си съюзници.


Ще бъда честен с вас, както винаги съм бил. Сега Русия обмисля различни сценарии за следващите години. Един от тях е особено опасен, ако има някаква пауза в тяхната агресия срещу Украйна, някакво замразяване на ситуацията. Тогава ще настъпи нов критичен момент. Ако Кремъл успее да възстанови военния си потенциал, който ние унищожихме, ще има достатъчно сили да атакува страните, които са във фокуса на руската експанзия. Освен Украйна, това са балтийските държави и някои други, в които има разположени руски военни контингенти. Това е ясна информация от нашето разузнаване и ние ви я предаваме.
Володимир Зеленски


С приковано внимание от лидерите на ЕС Зеленски призова да се осигури на страната му ефективни системи за противовъздушна отбрана, за да се помогне връщането на украинските деца в училищата, тъй като те в момента те учат под земята.


Една от темите на форума в Гранада е предстоящото започване на преговори от Киев за членство в Евросъюза, като, според някои източници от европейските институции, решението за това ще бъде взето през декември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4381 |06.10.2023 Вицепрезидент, евродепутати и експерти: Демографията трябва да е новата национална цел пред страната . 6| 4682 |06.10.2023 Мартин Димитров: Ако се движихме по графика на служебното правителство, щеше да има пробойна в бюджета . 1| 4859 |06.10.2023 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 12| 9211 |06.10.2023 Доц. Георги Лозанов: Кандидатурата на Хекимян разкри три репутационни сенки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads