Реклама / Ads
0| 2959 |10.01.2023 НОВИНИ

Връщат ли престижа си наградите “Златен глобус” след бойкота на Холивуд?

.
Утре вечер се връчват наградите "Златен глобус". Не е ясно обаче колко от номинираните знаменитости ще отидат на церемонията в Лос Анджелис.
 

Организацията зад церемонията се надява да възстанови статута "Златния глобус", както и собствената си репутация след тежки две години. Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд (HFPA) беше обвинена в етични пропуски и липса на разнообразие през 2021 г.


В резултат на това някои звезди заклеймиха филмовите и телевизионни награди, но други са наясно с публичността, която може да донесе една победа.


HFPA обяви серия от реформи в опит да възстанови вярата след поредица от обвинения. Скандалът се отнасяше до обвинения в расизъм, етнически пропуски и дори прием на подкупи от различни пиар агенции. 


Скандалът принуди NBC да отмени излъчването на церемонията миналата година и тя се проведе при закрити врата и с малко присъстващи звезди. 


Сега наградите "Златен глобус" правят опит да се завърнат. Четири значенитости със сигурност ще присъстват - режисьорът Куентин Тарантино и актьорите Били Портър, Джейми Лий Къртис и Ана де Армас. Последните две също са номинирани - Къртис за най-добра поддържаща актриса за изпълнението й във "Всичко, навсякъде, наведнъж" и де Армас за най-добра главна драматична актриса заради превъплъщението й в Мерлин Монро.


"Баншите от Инишерин" и "Всичко, навсякъде, наведнъж" водят в номинациите за 2023 г., следвани от "Вавилон" и "Семейство Фейбълман". 


Ще се усетят и липси. Брендън Фрейзър, който е номиниран за най-добър актьор за филма "Кит" обави, че няма да присъства, след като обвини бившия президент на HFPA Филип Бърк, че го е опипвал през 2003 г. Проверка установи, че Бърк "неуместно е докоснал" Фрейзър", но това е "било предназначено като шега, а не сексуален акт". 


Друга голяма звезда, която почти сигурно ще пропусне церемонията, е Том Круз. През 2021 г. той върна трите си Златни глобуса в светлината на противоречията, обхванали HFPA.


Той не е номиниран за най-добър актьор, но неговият филм Top Gun: Maverick беше един от най-големите филми за миналата година и е номиниран за най-добър драматичен филм.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3893 |05.01.2023 Наглост! Атанасова каза на ПП да връщат мандата, защото губят времето на България . 3| 3073 |03.01.2023 ПП връщат мандата, ако декларацията им не срещне подкрепа в НС, повтори Минчев . 9| 3823 |14.12.2022 Габровски не бе избран за премиер. ГЕРБ връщат мандата на Радев неизпълнен . 0| 3092 |25.11.2022 Данъчните връщат до 1800 лева за три деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads