Реклама / Ads
8| 8090 |25.08.2017 НОВИНИ

Ревизоро: Тестовете за неподкупност се ползват за разправа с неудобни митничари

.
Емил Димитров Източник: БГНЕС
Не може един човек да се назначава с доживотна заплата без да има качества. Всичко това се случваха при комунизма - наше момче е партизанче и не може да го пипаме. Ще работим за него, а то ще си прибира пари. После обаче не може да ги махнеш. Можем да направим и детска градина за митничари и след 30 години да имаме подготвени кадри.
 
Това заяви Емил Димитров - Ревизоро по повод идеята да се махнат тестовете за митничарите.

Всичко куцо и сакато да бъде вкарано и после да му мислим” – това явно е намерението на управляващите, които искат да премахнат тестовете за интелигентност при назначаването на нови митничари, коментира бившият шеф на митниците.

Ако входящият тест е много труден – да променят въпросите, не е ли това базата да прецениш дали този човек става? Има тестове за неподкупност и честност, те остават. Всичките „отличници”, които преминаха тези тестове, са първи в прокуратурата. Тези тестове се използваха, за да уволниш хора, когато няма за какво друго, смята Димитров.

След 6 месеца управление на началник в ГКПП той трябва да има нови методи, да се усъвършенства, коментира още депутатът.

Митничарите не знаят с кои държави граничим. Трябва системата да се промени. Като видиш биографията на митничар, си казваш, че става за началник, но не знае елементарни неща, които е трябвало да ги учи във висшето си образование, посочи Димитров.

Насади се мнение, че митничарите са най-лошите хора в държавата, сега се оказва, че са най-глупавите. Трябва да довършим оградата. Да построим и такава с Гърция, защото не всички мигранти са минали от Турция, каза още Ревизоро.

Емил Димитров посочи, че в момента в митниците се кадрува през психолога, който пише такива оценки, каквито му кажа началник „Кадри”, през директора на митницата и през офицера от ДАНС, който има право да отнема допуски до класифицирана информация.

 

Една цистерна с гориво е 30 000 лв. злоупотреба за 4 минути. Този човек, който не знае какво работи и бие печатите, ще пуска по 30 000 загуба за държавата всеки 4 минути, коментира Ревизоро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5126 |12.05.2017 Ревизоро: Всички схеми с „наши” хора в Митниците трябва да бъдат прекъснати . 2| 4063 |11.05.2017 Ревизоро: Комисията за борба със сивата икономика ще разглежда всички постъпили сигнали . 4| 6023 |24.04.2017 Ревизоро: Марешки си скъса обувките да тича до централата на ГЕРБ . 1| 6094 |16.01.2017 Ревизоро: Дистанционно се манипулират митниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads