Реклама / Ads
0| 10137 |12.09.2022 НОВИНИ

Заблудите за магнезия

.
Интервю с проф. Георги Момеков, д.ф.н., председател на Българското научно дружество по фармация
 

С такава популярност се сдоби магнезият през последното десетилетие, че усещането ни е сякаш за него знаем толкова, колкото и за киселото мляко например. Знаем, че е полезен и за какво помага, но едва ли някой е допуснал възможността, че сме изпаднали в заблуда за най-важното – ние всъщност не знаем какво пием.

 

Умишлено насадено или не, неведението ни поставя в неизгодно положение да правим избор със „затворени очи“. За да разобличи недоразумението, битуващо от години, се обърнахме не към кого да е, а към проф. д-р Георги Момеков. Той е председател на Българското научно дружество по фармация и ръководител на катедра „Фармакология, фармакотерапия и токсикология“ при Фармацевтичен факултет на Медицински университет – София, но също така е и професорът, който никога не спестява истината.

 

Здравейте, проф. Момеков! Вярно ли е, че вземаме магнезий, но реално не знаем какво пием?


.

проф. Георги Момеков, д.ф.н., председател на Българското научно дружество по фармация

Здравейте! Да, вероятно отговорът ми ще шокира мнозина, но работата е там, че вече сме приели нещата около магнезия за кристално ясни, а те далеч не са такива. Смятаме например, че пием магнезий, а в действителност в устата ни влиза химично съединения, което може да съдържа между 15% и 60% чист магнезий. Изпиваме го и се надяваме тялото ни да го усвои, но често резултатът не покрива очакванията. Или казано накратко, не знаем нито какво количество чист магнезий пием, нито пък дали и доколко организмът ни ще го усвои.

 

 

Това „тайни от кухнята“ на фармацията ли са?

 

Да, може и така да се каже. Но не е задължително човек да е изучавал фармация, за да разбере кой продукт ще му свърши работа. Той трябва да доставя адекватно количество чист магнезий, който се усвоява в достатъчна степен в тялото. Това си проличава по резултатите. Такъв магнезий бихме могли да наречем силен магнезий.

 

А кой е най-силният магнезий?

 

Разработването на „най-силния магнезий“, както вие се изразихте, отдавна е предизвикателство във фармакологията* и фармацевтичните науки изобщо. Наскоро група френски колеги постигнаха забележителен успех в тази посока, създавайки т.нар. маслен магнезий, който у нас е известен с името MagCombo (Магнезий комплекс). При разработката му те взели магнезиевото съединение, което съдържа най-високо количество чист магнезий, и го поставили в маслена среда, осигуряваща максимална бионаличност – т.е. усвояване на приетото активно вещество. Така не просто гарантирали, че с MagCombo приемаме достатъчно количество чист магнезий, но и осигуряваме неговото максимално усвояване в тялото, защото в посочената форма се постига до 92% усвояване на включеното активно вещество. Това е с цели 35% повече, отколкото то успява да усвои от твърдите форми, каквито са таблетки и другите конвенционални дозови форми. За производството на продукта е използвана иновативната, патентована технология за капсулиране LICAPSTM, която позволява включването на дефинирани количества течности в твърди желатинови капсули. По този начин препоръчваното количество магнезий за дневен прием е удобно дозирано в една капсула. Количеството полезни вещества, които всяка капсула MagCombo доставя в тялото, се равнява на това, което то би получило при поглъщането на 3 до 6 таблетки, съдържащи съединения с ниска степен на усвояване и оттам неадекватна биологична активност.

 

Кога да пием масления магнезий?

 

По своя състав MagCombo не е просто магнезий, а представлява магнезиев комплекс – той съдържа също така витамините В2, В6, В12 и С. Всички тези вещества са така дозирани, че всяка капсула задоволява дневните потребности на възрастен индивид. MagCombo е подходящ при широк спектър проблеми. Съдържащият се в него комплекс проявява положителен ефект за поддържане нормалната сърдечна функция, помага за елиминиране на крампите и оказва въздействие върху нервната система, особено при пренатоварване, стрес и емоционално напрежение. Приет преди лягане, той подобрява съня и спомага за пълноценна почивка.


.
Можете да откриете MagCombo в най-близката аптека до вас.

 

Повече информация за MagCombo може да намерите ТУК >>>

 


* Фармакологията изучава действието и употребата на лекарствата, разглеждайки взаимодействието между медикаментите и човешкия организъм.

 

Източник: MagCombo

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 24032 |28.03.2022 Заблудите за магнезия . 0| 3402 |28.11.2021 Може да се заблудите, че идва пролет. За кратко ще е . 3| 5681 |05.09.2017 Заблудите за Бойко Борисов за ”хъбчето” с руския газ . 3| 6812 |01.08.2015 Порнофилмите- заблудите и истините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads