Реклама / Ads
7| 3036 |26.02.2023 НОВИНИ

Задържаха предполагаемия каналджия от инцидента на АМ “Тракия” /обновена/

.
Арестуван е предполагаемият организатор на канала за мигранти, катастрофирали на АМ “Тракия”. Каналджията е бил задържан край Велинград. По-късно бе съобщено за още един арестуван
 

Става дума за шофьора на пилотната кола, която се е движила заедно с бусовете, попаднали в гонка с полицията на магистралата.

 

Районната прокуратура в Стара Загора съобщи, че вече е повдигнала обвинение на двамата арестувани - млади мъже на 25 и 27 г. По всяка вероятност вторият задържан е водачът на катастрофиралия бус, избягал от мястото на инцидента.

 

Посочва се, че арестуваните са били наети от трето лице, за да превозят мигранти. Обещана им е голяма сума пари.

 

"Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение на С.К. на 25 години и Д.К на 27 години по досъдебно производство за това, че днес, на 26.02.2023 г., на 179-и километър на АМ "Тракия", в съучастие помежду си, с цел да набавят за себе си имотна облага - пари, чрез използване на МПС - товарен автомобил "Ивеко", противозаконно подпомогнали, чрез осигуряване на превоз и транспорт, повече от едно лице - 46 лица, от тях и непълнолетни, граждани на Афганистан, да преминат страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България", съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа.

 

Припомняме, че гонката започна след опит на служителите на реда да извършат проверка. Водачите на превозните средства обаче не са се подчинили на полицейското разпореждане. 

 

В резултат на гонката единият от бусовете катастрофира. Загива един от мигрантите. Ранени са още 30. В превозното средство са пътували 46 души. 

 

Вторият бус и пилотната кола са продължили. Все още се издирва бусът с мигранти. 

Собственикът на катастрофиралия бус вече веднъж е бил установяван - на 4 януари, като притежател на МПС, превозващо мигранти, съобщават от Нова телевизия и bTV.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3052 |22.02.2023 Задържаха втори заподозрян от биячите на Пендиков . 2| 3022 |07.02.2023 Задържаха извършителите, счупили витрината на Македонския клуб в Благоевград . 0| 3188 |03.02.2023 Задържаха българин, издирван от Австрия за "пране" на 170 000 евро . 0| 3109 |20.01.2023 Задържаха българин в Румъния за трафик на мигранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads