Реклама / Ads
0| 2793 |13.08.2023 НОВИНИ

Двама души са задържани за убийството в София

.
Източник: БГНЕС
След намерените човешки останки в шахта в центъра на София, двама души са задържани - единият за убийството, а вторият за лично укривателство, предаде Нова телевизия.
 

Единият заподозрян е задържан в района на Витоша, вероятно в хотел. Той e близък приятел на жертвата.

 

Убитият и разчленен мъж бил на 41 години. Единият арестуван е 29-годишен.

 

Органите на реда го издирваха от вчера. Той успял да се качи на Витоша, където през целия следобед се провеждаше спецоперация по издирването му.

 

Освен спецчасти, в акцията се включи и ПСС. Малко след 16:00 часа бил установен и арестуван.

 

От Софийската градска прокуратура съобщиха, че разследват убийство, извършено на 8 август, в центъра на София:

 

"Софийска градска прокуратура (СГП) ръководи разследване за извършено убийство. Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност от разследващ полицай при СДВР. Разследването се провежда за убийство, извършено на 08.08.2023 г. в центъра на град София", се посочва в съобщението.

 

И още: "До настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествие и са разпитани свидетели. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

 

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от СГП, за да се обезпечат и съберат важни доказателства. Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа.

 

Същевременно в хода на разследването са събрани доказателства за извършено престъпление - лично укривателство, от друго лице, което е спомогнало на предполагаемия извършител на убийството да избегне наказателно преследване. Заподозреният за личното укривателство е задържан."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2541 |11.08.2023 МВнР се задейства заради задържания българин на сръбската граница с книгите ”Елегия за краището“ . 1| 2580 |10.08.2023 За днес е насрочено делото на близнаците от Цалапица, обвиняемите настояват да останат задържани . 0| 2574 |08.08.2023 Закопчаха двама тийнейджъри за кражба от параклис в Хасково . 1| 2744 |06.08.2023 Съдът в Добрич задържа обвинен в убийството на баща си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads