Реклама / Ads
5| 2265 |10.09.2024 НОВИНИ

Зафиров оттегли подадените от пълномощниците на Нинова документи за регистрация. Регистрира „БСП – Обединена левица“

.
Източник: БГНЕС
Изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров оттегли подадените вчера документи от изключените от партията поддръжници на Корнелия Нинова за самостоятелно участие на БСП на парламентарните избори, насрочени за 27 октомври.
 

Пред медиите той заяви:

 

"Тук сме, за да отменим вчерашната незаконна регистрация на БСП. Реалната регистрация съгласно закона, правилата, нашия устав и предварително направените заявки, ще бъде направена след около час, когато ще регистрираме коалиция "БСП за България" така, както бяхме заявили предварително".







Зафиров беше придружаван от Мая Манолова, която е част от коалиция "БСП - Обединена левица". 

 

Преди него документи за самостоятелно участие на изборите подаде ВМРО. Лидерът на партията Красимир Каракачанов заяви, че и тези избори няма да донесат решение на политическата криза. 

 

Точно след час „БСП – Обединена левица“ беше официално регистрирана.

 

Зафиров коментира, че Корнелия Нинова и хората около нея са затворена страница и отбеляза, че те „сами се изключиха и от партията, и от обществено-политическия живот с всички тези свои действия в последните седмици“.

 

„Гледаме напред, гледаме позитивно и съм сигурен, че всичко останало е в миналото. По-важното е това, което виждате в момента. По-важното е тези послания, които даваме“, каза той.







На въпроса какво означава „отличен резултат“, Зафиров отговори, че означава резултат, който ще позволи на „БСП – Обединена левица“ да бъде социалния гарант в следващия парламент.

 

„Социалният гарант на българското законодателство, а защо не и социалният гарант в следващото управление на страната“, допълни той.

 

Зафиров коментира и че въпросът за реденето на листите за предстоящия вот никога до момента не е присъствал в коалиционните разговори. „Всичко е на идейна основа. Всичко е в името на идеи и принципи. Тези разговори тепърва предстоят, но искам да ви уверя, че всяка партия ще намери своето достойно представителство в бъдещите обединени листи“, каза още той и заключи:

 

„Говорим за диалог. Говорим за разум. Говорим за надежда.“ 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2996 |10.09.2024 КвАРТал фестивал 2024 "Духът на стара София“ променя движението в столицата . 58| 7658 |10.09.2024 Къде е Путин? Русия разлюляна, Москва трепери от HIMARS, краят на войната идва . 4| 2247 |10.09.2024 "Никога никой не ни е натискал": ЦИК с информация за регистрацията на ДПС и БСП . 32| 5047 |10.09.2024 “Украйна забранява българския език, репресира българите”? Дали? Категоричното доказателство защо това е пропагандна лъжа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads