Реклама / Ads
21| 11931 |01.06.2023 АКТУАЛНО

Захари Карабашлиев: Бесни са - цялото президентско войнство русороби... Истината е, че Русия губи тази война

.
Източник: личен архив
Ще бъда утре в 18:30 пред Президентството. Ще бъдем много. Няколко думи, макар да не желая да си цапам стената...
 

Но всеки сигурно вече е видял как тази сутрин един бесен депутат от Израждане(съжалявам, но не бива да свързваме тези хора с нашето българско Възраждане) се изплю върху някого в Народното събрание. И преди и това следваше реч на омразата, такава каквато не съм чувал никъде в нормална държава, следваха заплахи за мира в държавата, за какво ли не, Manol Peykov e описал всичко.

 

Думата ми е -- тази храчка в българското Народно събрание беше всъщност храчка срещу институцията, срещу демократичния модел, и най-вече срещу "Съединението прави силата". Тази храчка ще остане поредната безнаказана проява на една глутница, за която много от нас предупреждавахме отдавна.


Бесни са -- цялото президентско войнство русороби... Истината е, че Русия губи тази война, която отдавна трябваше да е спечелила за 3 дни. И тяхната сила отслабва всякак. България е най-слабото икономическо звено в Европейския съюз. Но не само -- тук почти всичко в почти всяка институция е пробито и работи България да се провали. Влачи ни към пропаст, това е.

 

Целта на Москва е не да ни привлече към себе си. Целта е да ни ОТКЪСНЕ от Европа и да ни бутне в бездната. Целта е не да ни направи силни. Целта е да ни отслаби още повече -- за да бъдем лошата витрина на Европа, да сме тези, които всички ще сочат с пръст -- ето какво става, когато се откъснеш от мащехата си Русия. Трябва да бъдеш наказан. Русия губи войната в Украйна. Копейките секват, или по-коро няма да има за всички, които досега са били на шланг.


Трудно е. Но остава вярата ми в индидуалната съпротива. Във всяка пробита структура(МВР, Президентство, службите, със сигурност в службите) има честни и почтени личности, които имат съвест и мозък. Аз, лично вярвам, че в дадени исторически моменти, те могат да вземат правилни решения. Никой не може да те принуди да участваш в мръстотията и лъжата. Солженицин през 1974 говори за всекидневното участие в лъжата и покорство. Великолепно и фундаментално есе. И заключва "нека тя (лъжата) не владее чрез мен".


Утрешното мирно шествие ще бъде важно.


18:30. Президенството.

 

Там ще сме.

 

Захари Карабашлиев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 11015 |03.01.2019 Илиан Василев: Радев пусна мракобесния закон за конфискация без съд . 9| 13434 |18.09.2018 Само във Фрог: Полицейски шефове бесни, че им се развалят повишения заради Маринов . 10| 5718 |01.12.2017 Захариева уверява, че няма сделка за имотите на Сакскобургготски . 10| 9282 |16.07.2017 Захариева: Нашето председателство ще реши бъдещето на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads