Реклама / Ads
68| 6974 |01.06.2014 НОВИНИ

М. Захариев: Бойко и Станишев се мразят, такава омраза не съм виждал

.
Мартин Захариев
Голяма политическа кариера в Европа очаква лидера на БСП Сергей Станишев, прогнозира по БТВ депутатът от КБ Мартин Захариев. Станишев е конвертируем в Европа много повече отколкото в България, има европейска окраска и знае езици, каза още Захариев.
 

Вече текат залагания за бъдещ председател на левицата, като много често се спряга името на жена, съобщи Захариев, но добави, че не очаква такава промяна непременно до края на годината. И не призна дали женското име е на Мая Манолова.

 

Според Захариев Станишев ще поеме лична отговорност за изборния резултат на предстоящия пленум идната събота. Освен персонална обаче има и колективна вина. Има 20 души в Изпълнителното бюро, които взимат решение, областни структура проспаха тия избори. Изключително ялова медийна кампания. Имаш криза в Украйна, имаш откъсване на живо месо от АБВ. Това, че не вкарват евродепутати, не означава че не са алтернатива в ляво, те са сериозна алтернатива.

 

ДПС са изключително ефективни на власт, имат дълга скамейка, голям потенциал и голяма управленска логика. Коалиционният партньор се дразни повече от опозицията на ефективността на ДПС, каза още Захариев.

 

Той подкрепи идеята за предсрочни избори през есента и разкритикува 42-то Народно събрание: В този парламент просто не може да се работи. Какво се случва с бизнеса, икономиката и очакванията на хората нещо да се промени. Само реформи могат да удължат живота на правителството. Начинът, по който се говори в парламента, доближава до езика на Женския пазар, до езика на нощен бардак, квалифицира той.

 

Решението е фиксирана дата за избори до края на годината, не служебно правителство. Бизнесът и икономиката ще изпаднат в колапс. България не може да си позволи три месеца да бъде блокирана.

 

Захариев оспори победата на ГЕРБ въпреки преднината с около 12% пред втората политическа сила БСП. И след победата на предсрочните парламентарни избори партията на Бойко Борисов остана в изолация и в опозиция, припомни той. Дори идейните им съмишленици от ЕНП, Реформаторският блок, пипат много леко. Това е заради непредвидимостта на лидера, никой не е сигурен какво ще направи Бойко Борисов. Това са едни самотни победи, каза Захариев.

 

Ако само двамата решат да си говорят! Бойко и Станишев се мразят, такава омраза не съм виждал, възкликна той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 6794 |31.05.2014 С. Ангелов: Ще стане война, тръгне ли си Станишев . 118| 8571 |31.05.2014 Бойко Борисов: БСП са подлеци, държат се сякаш нищо не се случило . 23| 5746 |31.05.2014 Т. Дончев: Разговор между Борисов и Станишев е невъзможен . 44| 6150 |31.05.2014 Станишев няма да се откаже от евродепутатското си място засега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads