Реклама / Ads
3| 4562 |15.10.2008 НОВИНИ

Замесват ДАНС в интригата с ЦСКА

.
Близък до "Левски" член на агенцията инспирира кампанията срещу нас - твърди шефът на "червените" Александър Томов. Отказва да назове конкретно име, защото щяло да стане страшно.
 



Александър Томов огласи нов виновник за лицензионните проблеми и финансови обвинения към ЦСКА. Пред "Нова телевизия" той обяви, че във футболния клуб никога не е имало пране на пари и в основата на кампанията срещу ЦСКА е близък до "Левски" човек от ДАНС. Отказа да коментира дали става въпрос за Алексей Петров от съображения за сигурност.
"По отнетия ни лиценз за участие в евротурнирите ще решава съдът в Лозана. При нас няма пране на пари, за което бяхме обвинени по един предварително нагласен начин. Всичко идва от един човек от ДАНС, свързан много с "Левски", но става опасно и не искам да кажа кой е той. Имам данни, но няма да коментирам имена. В ЦСКА корупцията е нулева, а цялото отношение към нас е некоректно. Обвинението, с което бяха подведени и прокурори, и хора от висшата администрация, е непочтено. Конфликтът е открит единствено заради интереси", обясни Томов.
"Задължения нямаме и за това имаме официален документ от НАП. Има стари задължения от бивши собственици за 2001, 2002 и 2003 г., които трябва да се обезпечат. Иначе към днешния ден ЦСКА не дължи нито лев на НАП, НОИ и други данъчни служби. Проблеми има, но няма сива икономика. НАП прави изследване на задължения от времето на друг собственик. Те искат евентуално нулеви задължения, като това се отнася и за НОИ. Бих искал това стриктно отношение да бъде прилагано и към "Левски", защото не е престъпление да забавиш данъци, а да ги скриеш. Лицензът ни беше отнет незаконно и това ще бъде доказано в Лозана, защото има най-малко 7 нарушения. Всичко стана заради сумата от 8 млн. евро, които "Левски" щеше да спечели при влизане в Шампионската лига. Битката беше за тези пари. В българския футбол има огромна мафия и тя трябва да бъде разбита на предстоящия конгрес. Тези хора се смятат за Политбюро и редят всичко. Трябва да се спре с този стил и този съюз да спре своите игри."
Чрез включване по телефона  в "Коритаров лайв" бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов обяви, че в известна степен Томов е прав и задълженията за последната година са нулеви - изчистени са по необходимост, за да получи отборът право за участие в първенството на "А" група. Финансистът определя като добър предложения от НАП вариант за валутен борд и мониторинг на финансовата ситуация в ЦСКА. Същевременно потвърди опасенията си, че на Томов му предстои сериозен тест във връзка с лиценза за следващия сезон, защото нов собственик на клуба все още няма, а разходите растат в обратна пропорция с приходите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4944 |15.10.2008 Ст. Гамизов: В ДАНС вече я няма къртицата на най-високо ниво . 9| 6485 |14.10.2008 Арестуваха бияч на петричкия координатор на Атака . 9| 4557 |14.10.2008 Отмениха тримесечното отчитане на тока . 6| 4889 |14.10.2008 "Нощният" 94 тръгна с контрольор и депутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads