Реклама / Ads
1| 2350 |19.08.2024 НОВИНИ

Започва конвенцията на Демократическата партия. Байдън ще се сбогува, Харис поема битката

.
Камала Харис и Джо Байдън Източник: БГНЕС
В Чикаго започва Националната конвенция на Демократическата партия. На нея Камала Харис и Тим Уолц официално ще приемат номинациите за президент и вицепрезидент на Съединените щати.
 

Американският президент Джо Байдън тази вечер ще произнесе реч за последно "Сбогом!" с делегатите на Демократическата партия и официално ще предаде щафетата на Камала Харис.





Демократическата конвенция в започва днес в Чикаго с много голяма надежда, енергия и оптимизъм. След оттеглянето на настоящия президент на страната Джо Байдън от кандидат - президентската надпревара и поемането на щафетата от неговия вицепрезидент Камала Харис, тя за много кратко време успя, не само да скъси дистанцията, но и на някои места дори и да задмине сочения за лидер кандидат президент на републиканската партия - Доналд Тръмп.


Над 50 хиляди души се очаква да пристигнат в Чикаго заради конвенцията на демократическата партия в града. Сред тях - 5 хиляди са делегатите на конвенцията, 15 хиляди са журналистите, а сред участниците и гостите на нея ще са настоящия президент на страната Джо Байдън, двамата бивши президенти Бил Клинтън и Барак Обама и бившия държавен секретар на Щатите - Хилъри Клинтън.


Сред музикантите се очаква да пеят соул легендата Джон Леджънд, рокерката Джоан Джет, а пък холивудската звезда Ума Търман ще представя някои от участниците в нея. Днес първи на сцената ще излязат Хилъри Клинтън и президентът Джо Байдън.

 

С речта си той ще се опита да направи равносметка на своята работа като президент, но и да начертае посоката, по която демократическата партия ще продължи напред. Утре във вторник на трибуната ще излезе Барак Обама. В сряда Бил Клинтън и кандидатът за вицепрезидент Тим Уолц.





А в четвъртък, конференцията ще бъде закрита с официалното приемане на кандидат президентската номинация на Камала Харис. За да спечели битката за Белия дом, на Камала Харис ще са ѝ необходими 270 електорални гласа. Това означава че тя трябва да спечели щатите - Аризона, Невада, Джорджия и Северна Каролина или Пенсилвания, Мичиган и Уисконсин. В момента според Ей Би Си Нюз на национално ниво Харис води Тръмп с 2,5%.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3054 |19.08.2024 Проф. Антоний Тодоров: Добре дошли в НРБ, но не онази - народната, а бъдещата Наказателна република България! . 1| 2463 |19.08.2024 Илхам Алиев, с когото Радев пи чай преди месец, "засилва сътрудничеството" с Путин . 4| 2339 |19.08.2024 ПП-ДБ предлагат да се попълни "домовата книга". Канят на срещи за служебен примиер . 3| 4357 |19.08.2024 Бедствено положениe в Община Павликени. Вода - няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads