Реклама / Ads
0| 3613 |19.09.2016 НОВИНИ

Заради скандала с Дипломатическия клуб предлагат нов закон

.
Новите собственици на Дипломатическия клуб, които са на по 20-25 г., извадиха 8,5 млн. лв.
Заради скандала с Дипломатическия клуб предлагат нов закон. Народните представители Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев внасят днес в деловодството на Народното събрание Закон за тълкуване на разпоредбите от Закона за приватизация и следприватизационен контрол (ЗПСК), които въвеждат ограничения за продажбата на дружества от т.нар. забранителен списък.
 

Повод за това е скандалът с продажбата на Дипломатическия клуб „Бояна“ за 8,5 милиона лева, въпреки че той е актив на „АДИС“ ЕООД – дружество, което е включено в забранителния списък за приватизация. В мотивите си тримата депутати уточняват, че от казуса е станало ясно, че според представителите на Агенцията за приватизация фигурирането на дадено дружество в забранителния списък не спира агенцията да се разпорежда свободно и без контрол от страна на Народното събрание с „обособените му части“. "Тоест, че най-апетитните активи на иначе защитените дружества могат да бъдат продадени", поясняват те. Според тях тълкуването на Агенцията за приватизация напълно обезсмисля наличието на забранителен списък. В тълкувателния закон изрично се уточнява, че решенията за приватизация и/или разпоредителни действия на дружества от забранителния списък и техни обособени части се взимат задължително с решение на Народното събрание по предложение на Министерски съвет, независимо дали техните обособени части са изрично изброени в списъка или не. "Тълкуването на „двойно изискване“ за включване в забранителния списък – и на дружествата, и на всяка обособена част от тях, не само е ненужно, след като търговските предприятия вече са в забранителния списък. То също така би затруднило съществено законодателния процес", уточнявар вносителите. Скандалът с Дипломатическия клуб се разрази преди месец, когато стана ясно, че той е купен от трима студенти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6432 |19.09.2016 Д-р Андреева за Фрог: Заради недоверието на Москов към лекарите жени раждат секцио . 0| 3690 |16.09.2016 За Агенцията за приватизация сделката с Дипломатическия клуб си е наред . 0| 4053 |16.09.2016 КПП-та в София заради протест срещу бежанците . 7| 12566 |16.09.2016 М. Андреев: Лукарски мълчи като бълха в гащи за Дипломатическия клуб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads