Реклама / Ads
0| 2159 |28.10.2024 НОВИНИ

Застреляха австрийски кмет, издирва се извършителят

.
Кметът на австрийския град Кирхберг об дер Донау, Франц Хофер, бе застрелян сутринта на 28 октомври, а полицията в Горна Австрия търси заподозрян, свързан с инцидента, при който по-късно е убит и втори мъж. Според властите, инцидентът изглежда е свързан със спор за ловни права.
 

Кмет на град в австрийския регион Мюлвийртел е бил застрелян, което е довело до блокиране на околността, докато заподозреният стрелец – който е застрелял и двама други – все още е на свобода. Кметът Франц Хофер е бил намерен мъртъв от спешните служби след серия изстрели, произведени в района Рорбах в понеделник сутринта, съобщи Mirror.

 

Заподозреният е идентифициран като 56-годишния Роланд Дрекслер, за когото се смята, че е застрелял двама други, преди да избяга от местопрестъплението. Третата жертва все още не е официално потвърдена. Властите описват Дрекслер като "много опасен". Инцидентът е започнал в съседния район Алтенфелден, в средата на ливада, на около 500 метра от федералния път.

 

Служители от отряда за разследване на убийства, бронетранспортьор "Кобра" и криминалисти в момента внимателно разглеждат местопрестъплението, съобщават местни медии. Ужасени жители са се барикадирали в домовете си и са изпратили съобщения на близките си, призовавайки ги да останат вкъщи, докато стрелецът продължава да се скита наоколо. Според австрийския вестник "Кронен Цайтунг" вторият потърпевш е бил, подобно на кмета, директор на лов. Районният ловен майстор на Рорбах е получил лична защита, докато районната администрация, която се занимава с всички ловни въпроси, е била затворена по съображения за сигурност.

 

Според съобщения кметът е бил застрелян в средата на поле. Държавният ловен майстор Херберт Зийгартслайтнер заяви за Хофер, който е бил кмет на Кирхберг об дер Донау: "Дълбоко съм шокиран от това, което се е случило. Познавах Франц Хофер много добре лично. Невероятно е какво се случва в момента." 

 

Стрелбата е била предизвикана от дългогодишен спор между ловци, съобщава изданието. Заподозреният най-вероятно е известен на ловците в района и се твърди, че е бил "проблемен ловец", имал е многобройни проблеми с опазването на природата и животните в миналото.

Един местен ловец, който се е въоръжил с пистолет, когато е напуснал къщата си днес, е казал на "Кронен Цайтунг": "Налягането явно е нараснало напоследък. Той беше труден човек."

 

На мястото има голямо полицейско присъствие. Снимки от сцената показват значителна полицейска активност в изглеждаща отдалечена местност. Разследващите също са заснети, провеждайки обиск в Рорбах. Множество аварийни служби остават на мястото от сутринта.

Персоналът на регионалния офис на Австрийската народна партия (ÖVP) в Линц е останал шокиран, като един от регионалните мениджъри е научил за атаката малко след 9:00 часа в понеделник. Реагирайки на новината, че кметът на Кирхберг об дер Донау, Франц Хофер, е бил застрелян, Флориан Хигелсбергер е заявил: "Това е лудост."

 

Губернаторът Томас Стелцер също е бил информиран за убийството. Неговият офис е потвърдил на "Кроне" в 9:45 часа, че жертвата е кметът на Кирхберг об дер Донау.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2155 |28.10.2024 Шофьорка направи каскада и едва не се заби в заведение с посетители . 10| 3696 |28.10.2024 Ръководителят на НАТО потвърди: Северна Корея разполага войски срещу Украйна в Курск . 0| 2144 |28.10.2024 ДГС-Елхово дари фиданки в подкрепа на кампанията за превенция на насилието и злоупотребата с деца „Бъди смел, бъди добър!“ . 2| 2143 |28.10.2024 Помощник-фармацевтите обидени, че не ги броят за квалифицирани да отпускат лекарства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads