Реклама / Ads
2| 4275 |06.12.2019 НОВИНИ

Заваляха съболезнования за Госпожа Стихийно бедствие

.
Стоянка Мутафова
В социалните мрежи заваляха съболезнования за смъртта на великата ни актриса Стоянка Мутафова, известна още като Госпожа Стихийно бедствие.
 

С голямо прискърбие научих за загубата на Стоянка Мутафова – изключителна личност и творец. Призвана да дарява своя безграничен талант, обичана безрезервно от публиката.  Успяваше да покаже по удивителен начин, че истинският извор на непрекъсващата и ярка човешка енергия е себераздаването.

 

Надарена с удивителната сила на таланта, изпълнена с обич и уважение към всеки зрител – така десетилетия наред Стоянка Мутафова владееше сцената на голямото изкуство. Тя се превърна в негов символ. С нея всяка зала и всяка публика ставаше голяма, значима, одухотворена. Тя остава златна епоха в българския театър и кино.
Дълбок поклон и вечна памет! Това написа президентът Румен Радев във фейсбук по повод кончината на голямата българска актриса.

 

"Отиде си един изключителен, мил и добър човек. Тя винаги ще бъде от символите на българския театър. Поклон!", написа премиерът Бойко Борисов във Facebook.

 

Съюзат на артистите в България се присъедини към скръбта по загубата на Стояна, както я наричаха най-близките й. "Тази сутрин ни напусна легендата Стоянка Мутафова!????

,,Не усетих кога се изтърколи моето столетие… Шарено и цветно беше то, наситено с големи събития, с мащабни личности около мен. Винаги го приветствам с “Добър вечер”, но е рано да му кажа “Лека нощ”… Имах един кюнец като дете, криех го под леглото, и вечер гледах през него като през телескоп. Бях си набелязала няколко небесни тела и си фантазирах какво ли е там. Баща ми на шега ме наричаше “Пътник между звездите”."

Днес любимата на поколения българи актриса е вече между звездите!
Поклон пред светлата ѝ памет!", написаха колегите й. 

 

Марта Вачкова пък качи на профила си три нейни снимки.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4381 |27.11.2019 ​Патриарх Неофит изрази съболезнования за загубата на Стефан Данаилов . 4| 4048 |04.08.2019 Борисов изказа съболезнования на Тръмп заради трагедията в Ел Пасо . 1| 3968 |06.05.2019 България изпрати съболезнования на Русия заради авиоинцидента . 1| 4088 |21.04.2019 Радев изрази съболезнования на президента на Шри Ланка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads