Реклама / Ads
0| 4016 |04.08.2016 НОВИНИ

Зеленогорски: Не е моментът за политически игрички

.
Найден Зеленогорски
Ситуацията е сложна в международен план. България е остров на стабилност – и политическа, и финансова, приходите вървят отлично, има икономически растеж. Вариантът левицата да спечели изборите и да търси реванш на парламентарни избори ще вкара страната в спирала на несигурност и нестабилност. Това каза пред БНР съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.
 
Не е моментът сега за политически игрички и доказване на тесни интереси срещу интереса на държавата и хората. Затова РБ се готви за решителна битка на президентските избори срещу лявото, допълни той.

Винаги съм настоявал, включително и като председател на щаба на РБ, бързо да издигнем кандидат, за да има възможност той да развие визията си пред гражданите, добави той и подчерта, че РБ е сложен съюз на партии и гражданско тяло и затова е нормално процедурите да са по-дълги. Той обясни, че в момента тече допитване в партиите от РБ. Ще направим и допитване за седмината кандидати сред нашите кметове и общински съветници по места, ще има и социологическо допитване, посочи Зеленогорски.

На въпрос дали пък ДСБ не опитва да трупа точки, ако РБ се представи неубедително на изборите, той каза, че не допуска такава двойна игра, защото тя би била с интересите на хората. Не е време за политически игри. Ако за някои това е опит за себедоказване, то за гражданите може да се окаже пагубно, смята Зеленогорски.

Всички последни леви управления, по думите му, завършиха бедствено и която и да е цел пред партиите в РБ не може да е по-голяма от стабилността на страната. Ние, подкрепящите мнозинството в РБ, ясно казваме, че сме си поставили цели, значителна част от които сме постигнали – съдебната реформа, антикорупционното законодателство, законът за антитероризма се прие, реформите в здравеопазването и образованието, средствата за превъоръжаване - 400 млн.лева - са осигурени, има икономически растеж, направиха се промени в Конституцията – трябва да продължим тази линия, категоричен бе съпредседателят на Реформаторите.

Попитан има ли фаворит сред кандидатите на РБ, Зеленогорски каза, че Блокът издига двама генерали, двама професори и трима граждански кандидати с подкрепа сред партньорите. Сила и интелект са добра комбинация, добави още той и каза, че се върви към единна номинация. По думите му ясното потвърждаване на евроатлантическата ориентация, ефективната съдебна система, антикорупционните политики, сигурността са ключови приоритети за двойката на РБ в предстоящите избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4127 |16.06.2016 Зеленогорски: Плевнелиев не се кандидатира заради ДСБ . 35| 7509 |10.06.2016 Т. Стойчев: Политическият елит помагаше на Митьо Очите и Ценко Чоков . 21| 5310 |10.06.2016 Бъчварова: Няма данни за политически чадър над Димитър Желязков . 3| 4346 |17.05.2016 Станишев води европейската делегация на V-ия политически форум на високо равнище ЕС – Китай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads