Реклама / Ads
21| 2287 |17.10.2024 НОВИНИ

Зеленски: Украйна ще продължи битката, дори без подкрепата на Запада за "плана за победа"

.
Украинският президент Володимир Зеленски представи своя "план за победа" пред Европейския съвет в Брюксел, призовавайки за запазване на санкционния натиск върху Русия и подчертавайки, че Украйна ще продължи борбата си срещу руската агресия, дори без пълната подкрепа на западните съюзници.
 

Украинският президент Володимир Зеленски днес представи своя "план за победа" по време на заседание на Европейския съвет в Брюксел, като настоя за запазване на санкционния натиск върху Русия и заяви, че Украйна ще продължи да се бори срещу руската агресия, дори ако западните съюзници не се съгласят да подкрепят неговия план. Това предаде БиБиСи.

 

"Нашето единство, натискът върху Русия и укрепването на Украйна са ключът към прекратяването на тази война, така че Русия да не може да я започне отново. Планът за победа е мостът към успешна Втора среща на върха за мира. Помогнете да стане реалност. Той ще защитава не само Украйна, но и балтийските държави, Северна Европа, Полша и Балканите", заяви Зеленски.

 

Президентът на Украйна призова също за продължаване на съвместната работа за развитие на украинското отбранително производство и подкрепа за енергийния сектор на страната, докато тя навлиза в зимния сезон. Зеленски подчерта важността на политическото решение за отпускане на 35 милиарда евро финансова помощ на Украйна в рамките на резолюцията на Г-7, която предвижда използване на 50 милиарда долара от руски активи. Според него, тези средства са от решаващо значение за подпомагане на украинското население в условията на войната.

 

"Това трябва да стане възможно най-скоро. Русия трябва да плати и да носи отговорност за разрушенията, които причини. Заедно можем и трябва да доближим мира", отбеляза украинският президент.

 

Зеленски благодари на лидерите на държавите, които подкрепят Украйна, като подчерта, че съвместните им усилия са спасили хиляди украински животи. Той подчерта важността на това да се спре войната в Европа, което ще покаже на агресорите, че техните действия не водят до успех.

 

"Заедно трябва да осигурим условия за мир, от който всички имаме нужда – и украинците, и народите на Европа. Това лято проведохме успешна Среща на върха за мира, подкрепена от над 100 държави и международни организации", подчерта той.

 

Зеленски определи Срещата на върха за мира като ясен път към възстановяването на световен ред, основан на принципите на Хартата на ООН. Според него е необходима втора такава среща, която ще спомогне за прекратяване на войната.

 

"Ние подготвяме Рамка за мир, която включва всички аспекти на възстановяването на мира", каза той.

 

Зеленски също така подчерта, че Украйна ще продължи борбата си срещу руската агресия, дори ако западните съюзници не се съгласят да подкрепят неговия план.

 

Както беше съобщено по-рано, "планът за победа" на Украйна се състои от пет основни точки: Покана към Украйна да се присъедини към военния съюз на НАТО. Укрепване на украинската отбрана срещу руските сили, включително получаване на разрешение от съюзниците да използват техните далекобойни оръжия на руска територия и продължаване на военните операции на украинските сили на руска територия, за да се предотврати създаването на "буферни зони". 

 

Сдържане на Русия чрез неядрени стратегически възпиращи пакети, които ще бъдат разположени на територията на Украйна. Съвместна защита от страна на САЩ и Европейския съюз на критичните природни ресурси на Украйна и съвместно използване на техния икономически потенциал. Следвоенен план, включващ замяна на някои американски войски, разположени в Европа, с украински войници, за да се създаде баланс в защитата на Европа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2158 |17.10.2024 Кремъл бори "западните либерални идеи", като забранява пропагандата на бездетния начин на живот . 1| 2163 |17.10.2024 Около 30 ракети бяха изстреляни от Ливан към Северен Израел . 2| 2162 |17.10.2024 Молдовската полиция разкри схема за организиране на протести, свързана с прокремълския бизнесмен Илан Шор . 2| 2173 |17.10.2024 Мицотакис: Това, което липсва от европейската ни стратегия, е една ефективна политика на репатриране

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads