Реклама / Ads
0| 4582 |03.11.2023 НОВИНИ

Земеделските производители да получат близо 700 млн. лева през декември

.
Земеделските производители да получат близо 700 млн. лева през декември т.г. е цел, по която Министерството на земеделието и храните работи активно, съвместно с Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Това стана известно на днешната среща на премиера акад. Николай Денков с представители на зърнопроизводителите, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
 

В разговора участваха министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, изпълнителните директори на ДФЗ и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) - Георги Тахов и Светлозар Патарински, както и директорът на Агенция „Митници“ Павел Тонев. 

 

Следващата седмица предстои да бъде публикуван индикативният график за всички плащания към земеделските производители до края на годината. Най-голямото плащане, в размер на близо 700 млн. лева, е по интервенцията „Основно подпомагане на доходите за устойчивост“ от Кампания 2023, което замества Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). От понеделник, 6 ноември, всеки кандидатствал за подпомагане по директни плащания за Кампания 2023 ще получи по имейл информация за резултата от мониторинга на площите си. Стопаните ще могат да се запознаят с резултатите и да преценят дали да подадат възражение в 14-дневен срок чрез Системата за електронно услуги (СЕУ) или да оттеглят парцела си.

 

В хода на срещата зърнопроизводителите представиха пакет от мерки и предложения, които според тях ще помогнат както за организацията, така и за начина на работа в сектора. Премиерът акад. Денков приветства конструктивния подход и увери, че правителството е готово да влезе в експертен разговор по всяко едно от предложенията, така че да се изработят най-ефективните решения в дългосрочен план, посочиха от правителството. 

 

На 1 ноември от Министерството на земеделието и храните съобщиха за сключени нови 11 договора за реализация на новаторски проекти на стойност 5,8 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Това са първите договори, които министерството сключва електронно по мерките от програмата. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4363 |03.11.2023 Как едно "Маре" дописва бюлетини в село Плоски, община Сандански? . 37| 4773 |03.11.2023 "Нямам идея защо е със засилена охрана". Кирил Петков отрече да е заплашвал министър Йоловски . 14| 5682 |03.11.2023 Ваня Григорова: Производителите имат право на предвидимост и планиране на инвестициите си, за да оцеляват . 51| 7696 |03.11.2023 Говорит Москва: Григорова купува Москвичи за Столична община. Радев и Нинова сменят БМВ и Мерцедес със ЗАЗ*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads