Реклама / Ads
13| 4669 |01.03.2024 НОВИНИ

"Не знам как да живея без теб". Защо Юлия не присъства на погребението на съпруга си Навални? /обновена/

.
Източник: личен архив
При засилени мерки за сигурност погребаха Алексей Навални в Москва. Множество хора се събраха, за да изпратят руския опозиционер в последния му път.
 

На поклонението бяха родителите на отявления критик на Владимир Путин. Липсваше обаче съпругата на Навални – Юлия, което породи въпроси къде е тя.

 

За Юлия Навалная е известно, че през последните няколко години живее извън Русия. През лятото на миналата година руската държавна телевизия RT, позовавайки се на източници от правоохранителните органи, съобщи, че тя ще бъде арестувана, ако някога се опита да влезе отново в страната, припомня Radio Free Europe.







Навалная е била арестувана многократно по време на протести, свързани със съпруга ѝ и неговата активистка дейност, пише БТА. Тя е била задържана два пъти през януари 2021 г. и на митинги в Москва, проведени в подкрепа на Навални, след като той беше вкаран в затвора при завръщането си в Русия.

 

След смъртта на опозиционера, Навалная се закле да продължи борбата на починалия си съпруг за „свободна Русия” и призова поддръжниците си да се противопоставят на президента Владимир Путин с по-голяма ярост от всякога.

 

В социалните мрежи днес вдовицата написа:

 

Благодаря ти за тези 26 години абсолютно щастие. Да, дори през последните три години на щастие. За любовта, за това, че винаги ме подкрепяше, за това, че ме караше да се смея дори от затвора, за това, че винаги си мислил за мен. 

 

Не знам как да живея без теб, но ще се опитам да те направя там горе щастлив заради мен, ще се опитам да се гордееш с мен. Не знам дали мога да се справя или не, но ще опитам, споделя още Навалная. 

 

Със сигурност ще се срещнем един ден. Имам толкова много неразказани истории за теб и имам толкова много песни, запазени за теб в телефона ми, глупави и смешни, честно казано, ужасни песни, но те са за нас и наистина исках да ги чуеш. И наистина исках да те гледам как ги слушаш, как се смееш, а това ме прегръщаш. Обичам те завинаги. Почивай в мир, завършва Юлия Навалная. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4540 |01.03.2024 МВР: В телефоните на "Червения пират" са открити всички имейли, съвпадащи на 100% . 6| 2711 |01.03.2024 Станишев: Номинацията на социалния комисар Никола Шмит за общ кандидат на ПЕС е ясен знак за новата мисия на лявото в Европа . 12| 2816 |01.03.2024 Борисов свиква Национално съвещание на ГЕРБ . 4| 3407 |01.03.2024 Рекорд: 30-метрова мартеница се извиси на Лакатнишките скали. Ето какво разказаха пред ФрогНюз инициаторите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads