Реклама / Ads
0| 8763 |03.07.2024 НОВИНИ

Зорница Банкина и Драгомир Милков са новите изпълнителни директори на Агенция за събиране на вземания

.
Зорница Банкина
Двамата влизат и в борда на директорите на дружеството
 

Една от водещите компании за изкупуване и управление на просрочени вземания в България - Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ), има ново ръководство. 


Досегашният изпълнителен директор - Юлия Юргакиева, се оттегля от управлението и компанията след три години начело и общо над 10 години в мениджмънта, в който период има ключов принос за разрастването на дейността и утвърждаването на бранда. На нейно място са избрани Зорница Банкина, до момента директор “Бизнес развитие” на АСВ, и Драгомир Милков, представител на компанията-собственик - Ди Си Ей Мениджмънт АД. Двамата влизат и в съвета на директорите. Очаква се промяната да бъде отразена в търговския регистър в близките дни. 


“Оставям страхотен екип от професионалисти и съм уверена, че най-доброто за компанията предстои. Новото ръководство има ясна визия как компанията да продължи напред и да е още по-успешна”, заяви Юлия Юргакиева. “Благодарни сме на Юлия Юргакиева за приноса ѝ за развитието на компанията. Желаем й успех в следващите проекти, които ѝ предстоят. В АСВ има приемственост и изграден силен екип. Новото ръководство, в лицето на Зорница Банкина и Драгомир Милков, притежават солидна експертиза и задълбочен поглед в сектора,” коментира Димитър Бончев, председател на съвета на директорите на АСВ.     


Зорница Банкина заема позицията директор “Бизнес развитие” на АСВ в продължение на осем години, като участва активно в изграждането на сегашната структура на компанията. Тя е мениджър с над 20 години опит във финансите и управлението на вземания, интеграцията на софтуерни системи и управлението на центрове за обслужване на клиенти. Преди АСВ е заемала ръководни позиции в още две други водещи компании в сектора, както и в един от големите телекоми на пазара. В началото на юни Зорница Банкина беше избрана и за член на управителния съвет на Асоциацията за управление на вземания (АУВ). 


Другият нов изпълнителен директор и член на борда - Драгомир Милков, също притежава солиден опит в сектора на събиране и изкупуване на вземания и е участвал в управлението на водещи фирми на пазара. 

 

“Да ръководиш АСВ е признание, но и голяма отговорност. Компанията ни е сред лидерите и големите инвеститори в сектора. АСВ винаги е била образец за добро и етично управление, за доверен, лоялен и социално-отговорен бизнес партньор и работодател. Ще се стремим да съхраним и надградим постигнатото до момента,” коментира Зорница Банкина. 

 


.


АСВ е сред водещите компании на пазара на изкупуване на вземания в България и от 13 години е доверен партньор на банки, небанкови финансови институции и телекомуникационни компании. В дружеството работят над 170 служители. От началото на дейността си компанията е придобила над 600 отделни портфейла с вземания и е един от големите инвеститори в необслужвани кредити в България. Към момента притежава над 527 хил. задължения и управлява портфейл с номинал 1.65 млрд. лв. АСВ е сред лидерите на пазара по размер на активите и приходи. Компанията е и сред най-рентабилните в сектора. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7754 |03.07.2024 Кабинетът "Желязков" не беше приет /ВИДЕО/ . 0| 2374 |03.07.2024 Индексът на цените на жилищата бележи ръст с 16% през първото тримесечие на годината . 1| 2431 |03.07.2024 Бразилия с нов национален празник - Денят на Краля Пеле . 11| 9891 |03.07.2024 София загърбва паметта на 3000 български герои. Паметникът на Първи и Шести пехотни полкове няма да се възстановява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads