Реклама / Ads
0| 24830 |01.03.2022 АКТУАЛНО

„Иди на х.й!“ към посланик Митрофанова възпламени скандал в Нова тв. Райчев и Василев напуснаха

.
Андрей Райчев напусна студиото, последва го Василев
Андрей Райчев и Слави Василев скочиха като ужилени по време на коментарна дискусия в Нова тв и напуснаха студиото като буреносни облаци. Повод за кипналите страсти бе руският израз „иди на хуй“, който адв. Николай Хаджигенов отправи по адрес на посланика на Москва в София Митрофанова.
 

Той на свой ред преди това бе люто възмутен от текст на официалната страница на руската мисия, в който България е наречена „подлога“ на САЩ. В допълнение Хаджигенов нарече руският дипломат „другарката Митрофанова“ и „посланик на „Съветския съюз““

 

Социологът и бизнесмен Андрей Райчев реагира, че е недопустимо да се говори по този начин и уточни, че Митрофанова е посланик на Русия и е госпожа. Когато се стигна до точката на кипене – популярният руски израз-послание предизвика рязкото изнасяне на Райчев и Василев пред смаяните погледи на водещите Виктор Николаев и Мира Иванова. Те обаче запазиха самообладание и продължиха да разговарят по темата за войната в Украйна с журналиста Асен Григоров и вече упоменатия адв. Николай Хаджигенов, известен като част от „отровното трио“, което месеци наред през 2020 г. поддържаше духа и изразяваше позициите на участниците в масовите протести срещу Борисов, неговия трети кабинет и срещу главния прокурор Иван Гешев.

 

Преди да настъпи суматохата бяха коментирани войната в Украйна и горещите събития у нас.

„Смятам, че смяната на Янев е грешка. Това няма да реши нито един външнополитически  въпрос на страната, а създава вътрешнополитическо напрежение. Г-н Янев беше гласът на малко по-независимата суверенна българска позиция”, заяви Слави Василев.

 „Путин е агресор и това не е освободителна война. Поздравления за Петков, който порасна за един ден и взе трудно, но правилно решение”, каза Хаджигенов.

 

Според Райчев нещата са по-сложни, отколкото изглеждат. „В момента ситуацията е такава, че като кажеш „Украйна е права” и си убит. България не може да си го позволи това. Янев просто трябваше да замълчи”, каза още той.


В горещия спор участва и журналистът Асен Григоров. Той заяви, че Русия извършва военно престъпление, нападайки жилищни райони в Украйна. По думите му оставката на Янев няма да създаде политически проблеми, а даже напротив – ще ги реши. Според него решението на премиера е логично и правилно.

 

***

Бърза проверка на Фрог нюз установи, че съществува официален руски сайт „Иди нахуй“. На страницата се влиза през началното: Если Вы получили ссылку на эту страницу, значит ВАС ПОСЛАЛИ НАХУЙ!
 

Досега сайтът е регистрирал малко над 43 милиона посещения. Уточнява се, че това е сайт със символично направление. Грубо, но елегантно. До изразът се стига, според гласово обяснение – след като сте досадили на събеседника с глупави въпроси, молби или съвети. Обидили сте събеседника с необмислено изказване, засегнали сте негови религиозни, политически, музикални и прочие разбирания и вкусове. Засегнали сте  неща, на които той държи. С вас просто не желаят да общуват. Това често се случва.

Запомнете! Не сте първият, когото са пратили нахуй, няма да сте и последният.

 

Сайтът функционира от 2004 г.

 

Българския еквивалент на „иди нахуй“ е „майната ти“.

В Русия изразът се определя като „неформално изразяване“ и „псувня“. Първите сведения за използването на въпросния израз са от XII век, а първото негово описание е в „Словаре московитского языка“.

 

Изразът „иди на хуй!“ влезе в хрониката на войната в Украйна още през първия ден на руската интервенция. Два руски военни кораба се доближават до украинският Змийски остров в Черно море. От корабите няколко пъти се отправя послание към граничарите: „Предайте се, за да не се пролива кръв. Ако не го направите, ще бомбардираме острова и всички ще загинете“. Посланието е повторено няколко пъти, абсолютно анонимно.

Тогава граничарите отговарят: „Руските военни кораби, идите на хуй!“  

 

По-късно плъзва слухът, че граничарите са се сражавали до последния човек защитавайки родината. Преди ден обаче стана ясно, че все още са живи, или поне част от тях…




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 11722 |30.12.2021 Д-р Огнян Гърков, с л.д.р. посланик за Фрог: За родната дипломация и външна политика през 2021 г. . 8| 19338 |16.12.2021 Посланик д-р Огнян Гърков: От министър Иван Башев до Теодора Генчовска . 7| 7401 |28.09.2019 Посланикът на Швейцария: Критичните гласове в България трябва да се чуват, а не да се уронва репутацията им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads