Реклама / Ads
17| 12061 |06.10.2021 АКТУАЛНО

Факт: Пребиването на граждани в Световрачене се толерира от държавата

.
Биячът от Световрачене
Бито куче, ранен орел, окуцял щъркел, мърляво коте… Тичат НПО-та, подир тях медийни екипи, задъхани репортери предават от мястото на трагедията. Изказват се важни особи от важни инстанции, търсят се виновни, психолози ни вкарват конски дози хуманизъм от екрана. Будна държава, будно общество, нали така.
 

Тук на сцената се появява Венци Боксьора от Световрачене, част от Столична община. Чува ли г-жа Фандъкова? Не, разбира се – заета е с милосърдна дейност - назначението на полицейски шеф, уволнен заради насилието на униформени на протестите миналото лято.

 

Венцислав Дамянов от 15 години тормози жителите на Световрачене. Побоища, заплахи, отвличания, нападение с брадва дори и пр. Хората пропищели, жалвали се в полицията, прокуратурата – нищо. Нерезът в човешки образ им се присмивал и се хвалел, че го пази жена на висок пост. Сещам се за Фандъкова, но едва ли е тя, щото е много морална и справедлива, нали?

 

Животът на много българи е докаран до борба за оцеляване всеки ден. Няма институция в държавата, която да тури екземпляра-бияч на мястото му. Как тогава същата тази държава ще се справи с енергийната криза, цените на водата и парното, с инфлацията и корупцията?

 

Жители на Световрачене готови да свидетелстват пред прокуратурата за десетките золуми на Боксьора, но прокуратура няма. И полиция няма. Столична община съвсем се е изпарила.

 

А хората искат единствено спокойствие и справедливост. В отговор получават обещания и фалшиви думи от предизборните кампании. Отврат.

 

Вече не стигат думите за подобни безобразия. По-безгранично е само институционалното безразличие.

 

Витали Роник

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 36867 |26.01.2021 Сашо Диков: Гражданинът Бойчето казва, че знае коя е Мата Хари, а Прокуратурата питала ли го е? . 59| 13427 |21.07.2020 Христо Иванов е пред ТЕЦ ”Варна” и обяви: Ахмед Доган печели от сметките за ток на гражданите /видео/ . 11| 9409 |15.08.2019 Р. Кънев: Назначението на Пламен Георгиев - гавра с българските граждани . 18| 12986 |12.02.2019 Бабикян: Патриоти, харесва ли ви чужди офицери да избиват български граждани?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads