Събота, 16 Декември 2017, 22:34
Frognews
1| 8907 |15.07.2017

Жалко! Формално ще председателстваме Европейския съюз

.
„Във всяка служебна йерархия всеки служител се стреми да се издигне до своето ниво на некомпетентност“. Това е прочутият принцип на Лоурънс Питър. България като член на ЕС също стигна до своето равнище на некомпетентност. Като ротационен председател. ------------------
На 1 юли в пост за НДК и босът му Боршош посочих, че Брюксел ни няма доверие, че ще осъществим ефективно председателство на ЕС и организацията му.
   
Защо? Защото по времето на ръководството на Евросъюза (шест месеца) от планирани над 2000 прояви на ЕС и ЕК над 1500 от тях ще се проведат извън България вместо в София.
    ---------------------

Тези дни тази информация вече е потвърдена, макар и косвено, от официални правителствени документи. Става дума за обявяването на няколко обществени поръчки - за нощувки и за транспорт.

 Едната е за нощувки в хотели за членове на делегации на събитие клас А - равнище министри, отговорни фигури от същия ранг на ЕС и ЕК и по-нагоре (ние плащаме за това). Стойността е 515 000 лева с ДДС за 1808 нощувки. Те са предимно през януари-февруари и април. Обикновено се резервират по две нощувки на човек.
Т. е. при преизчисление става дума за около 900 лица. Но понеже България поема разходите на ръководителя и още един от делегацията, всъщност лицата са наполовина по-малко - около 450.

Практиката сочи, че на такива събития присъства до 150 лица от този ранг.

 Следователно у нас, в България по време на председателството ни ще се проведат най-много 3-4 такива срещи на такова равнище - "А". (ДПС твърди за само една). Останалите над стотина ще бъдат в Брюксел, Люксембург, Страсбург.
 
 Подобен статистически анализ чрез обществените поръчки може да се приложи и към другите прояви.

 Бел.: бъдете сигурни, че тази скрита оценка на ЕС за ефективност и организация в България е партийно безцветна. Най-малкото, защото за да се стигне до нея, стартът за обсъждане на такова решение е бил поставен поне преди 3 години и решен най-късно миналата.

Григор Лилов - фейсбук

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Каролев: Решението на Тръмп за Ерусалим е правилно, страхливи президенти не го направиха 6| 3709 |15.12.2017 . Вера Ахундова: Делото КТБ е фарс, всяка следа към Делян Пеевски е унищожена 7| 7889 |13.12.2017 . Фрогоко: Премиерът Борисов пак захапа военното министерство и самолетите му 10| 8303 |13.12.2017 . АБСУРД! Издирват Цветан Василев по арестите и затворите, а не на посочения от него адрес в Сърбия 6| 6359 |13.12.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах