Реклама / Ads
1| 5832 |11.07.2007 АКТУАЛНО

Женската красота се измерва в цифри, но ръстът и теглото вече не са мегаважни

.
Рубенсовите мацки започват да излизат на мода. Новата математическа формула за женската красова вече залага не на съотношението ръст-килограми, а на пропорциите. Дори и да сте с едър ханш, в това няма нищо страшно, стига и нагоре формите да са по-пищни! Така че, сбогом на анорексичките!
 

Екип от германски психолози в град Регенсбург успя да изведе математическа формула, с помощта на която можела да се изчисли женската красота. Те са направили това на базата на интернет-анкета сред повече от 60 000 мъже и жени, на които било предложено да променят изображението на жена според 5 избрани от тях параметри, така че да стане идеално. На участниците бил предложен и виртуален конкурс за красота - от 10 изображения на една и съща жена те трябвало да изберат петте най-красиви.

И о, чудо! Ръстът и теглото не са оказали решаващите фактори Това бил най-неочакваният извод. С помощта на новата формула красотата може вече се измерва с математически методи. Вече не е важно колко висока и слаба е жената, а какво е съотношението на отделните части от тялото й.

Ето я и формулата: Тя пресмята красотата по следния начин: Y= b1х1 +b2 х2 + ... + b13х13 + t. Променливите освен всичко останало съдържат и “коефициент за андрогенност”, който включва обема на бедрата, талията и гърдите и колкото по-малък е той, съответно толкова повече извивки има женската фигура. Сложно е например съотношението между обема на талията и бедрата. Преди се смяташе, че колкото по-малко е то, толкова по-добре. Според немските учени комплексната формула показва защо крайните величини (например много големия бюст) не винаги се възприемат като красиви. Когато значението премине горната граница, в отделни части на формулата то се оказва положително, а в други - отрицателно. Именно сложното съотношение между крайностите и начина на тяхното възприемане със знак плюс или минус определя пропорционалността.rubbens.jpg

В крайна сметка полученият резултат за идеално красива жена е: дълги крака, тънка талия, среден бюст и пропорционални рамене и ханш. Това в никакъв случай не значи, че суперслабите са красивите. Може да сте по-облички, но хармоничните пропорции ще ви направят топ-дама. В случая и Рубенсовият тип жена върви, стига да е съразмерен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8861 |10.07.2007 Трилърът „1408” измъчва с кошмарите в една хотелска стая . 0| 5601 |10.07.2007 Кралицата на португалския блус пее за съдбата в НДК . 1| 6151 |10.07.2007 Заря, камбани и топовни залпове пред театър ,,Иван Вазов” . 1| 5063 |10.07.2007 Влак блъсна кола с четирима пътници до Казанлък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads