Реклама / Ads
1| 6694 |04.11.2020 АКТУАЛНО

Как да успокоим сухата кожа през зимата?

.
Състоянието на кожата може да се влоши през зимата. Студеният въздух и влагата навън могат да окажат пагубно влияние върху епидермиса, а топлината, идваща от климатиците в затворените помещения, изсушава и раздразва допълнително
 

През зимата повечето хора опитват да се предпазят от настинки и грипове и забравят за здравето на кожата. Всъщност, това е периодът, в който могат да се обострят вече съществуващи проблеми като розацея, екзема и псориазис. Как да подходим правилно, за да се справим със сърбежа и раздразнението?


Почистете мъртвите клетки по повърхността на кожата

Колкото по-чиста е кожата, толкова по-дълбоко тя ще абсорбира хидратацията. А колкото по-деликатен е скрабът, който използвате, толкова по-добре. По този начин ще избегнете допълнително раздразнение, като същевременно нежно ще отстраните грубите участъци по тялото.


Хидратация

След като сте се сдобили със съвършено гладка кожа и сте премахнали препятствията за навлизането на хидратация, овлажнете с някой от любимите си лосиони за тяло. Добре е формулата му да се базира на масла. Този тип продукти имат по-дълготраен ефект и предотвратяват загубата на влага от клетките за повече време.


.

Забравете за продължителните топли душове

Опитайте да съкратите времето под душа наполовина. Освен това горещата вода сваля директно естествените масла на епидермиса, което подтиква към дехидратация, затова залагайте на по-ниски температури.


Храненето също е от значение

Ако менюто ви рядко съдържа незаменими мастни киселини като омега-3, това увеличава шансовете за изсушаване на кожата, както и за поява на акне. Храни като орехи, шафраново масло и риби като риба тон, херинга, сьомга и скумрия ще повишат нивата, осигурявайки по-добро функциониране на целия организъм.


Кожата ви още е суха?

Ако въпреки дълбокото хидратиране и нежната грижа към тялото, кожата продължава да бъде раздразнена, напукана и суха, ви съветваме да се консултирате със специалист. Той може да даде индивидуални съвети, спрямо вашето състояние и да изготви индивидуално лечение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7764 |03.11.2020 В. Енчев за С. Македония: Каракачанов, защо го играеш патриот със задна дата . 4| 7831 |03.11.2020 Експерт: Запада не разбра какво се случва в мюсюлманските общности . 0| 5809 |02.11.2020 Movember в ”Хил клиник” - 1000 безплатни прегледа за преподаватели . 25| 9909 |02.11.2020 Институт ”Рего”: Пет партии в следващия парламент, Слави твърдо е трети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads