Реклама / Ads
2| 4696 |11.11.2020 АКТУАЛНО

Лесно ли се прогнозират дербитата в Шампионската лига

.
Дори и без публика по трибуните Шампионската лига си остава най-зашеметяващият футболен турнир на планетата. Милиони телевизионни зрители очакват с нетърпение дербитата между най-големите отбори в Европа, а и на планетата. Коронавирусът оставя трибуните празни, а вече редовно се оказва и причина да не видим на терена някоя от големите звезди, както се случи наскоро с Кристиано Роналдо например.
 

Но все пак още жребият ни даде възможност да гледаме големи мачове. Един срещу се изправят Интер и Реал Мадрид, ПСЖ и Манчестър Юнайтед, Ювентус и Барселона, Ливърпул и Аякс, Севиля и Челси. Някои от мега-сблъсъците вече отминаха, но със сигурност най-големите дербита тепърва ни очакват. Срещите на грандовете и звездите носят неповторима тръпка, включително и за любителите на прогнозите.

 

Дали обаче е вярна наложената сред мнозина представа, че големите футболни битки са по-лесни за предвиждане от срещите между нискоразредни отбори? Няма никаква логика да е така, ако познаваме участниците в двубоя, независимо на какво ниво се играе той. И все пак всеки футболен фен е наясно кои са играчите на ПСЖ или Байерн, докато малцина са запознати с конкретните качества на играчите в състава на Нумансия или Чешке Будейовице например. Така че, да - от гледна точка на “познаване на материала” дербитата в Шампионската лига може би наистина са с една идея по-лесни за прогнозиране, тъй като там потребителят има бърз и лесен достъп до значително по-голям обем от информация.

 

Двойният шанс за печалба е големият бонус

 

Другото предимство на мега-сблъсъците в евротурнирите (а и във водещите европейски лиги) е възможността да се направят два залога на стойността на един. Така например бет365 редовно излиза с оферта към своите потребители, когато наближат най-интересните мачове от Шампионската лига. Срещнат ли се Юве и Барса или пък ПСЖ и Ман Юнайтед, регистрираните клиенти имат възможност при направен предварително залог до 10 или 20 лв. да направят и безплатна прогноза за същата сума. Т.е. отваря се реална възможност за двойна печалба, ако и двете предвиждания се окажат печеливши. А те могат да се правят на различни пазари - не само за краен изход, но и за точен резултат, първи голмайстор, общо голове и т.н.

 

Как по-конкретно може да се използва такъв бонус? Ето един пример. В предпоследния кръг от груповата фаза Манчестър Юнайтед посреща ПСЖ. “Червените дяволи” спечелиха визитата във Франция с 2:1, а финалистът в турнира от миналия сезон ще търси реванш. Безспорно интригата е налице, а любителите на прогнозите биха искали да изпробват инстинкта си, и то в повече от една категория. Убедени сте, че този път ПСЖ няма да загуби?

 

Залагате 5 лева на двоен шанс 2Х, като коефициентът няма да бъде твърде висок, но пък поставянето на такъв залог “отваря” нови 5 лева, които могат да се използват за по-рисково предвиждане, което обаче да донесе и по-висока възвръщаемост. Смятате, че двубоят на “Олд Трафорд” може да завърши с повече от 3 отбелязани гола? Ако тази прогноза се окаже успешна, то инвестицията в това дерби може да се върне в двоен или троен размер само от допълнителното предвиждане. Ако и двата залога са сполучливи, това означава още по-висока чиста печалба. И ето това е още една причина дербитата от Шампионската лига да имат такава притегателна сила.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7012 |05.03.2018 Бивш посланик на Чехия: ЧЕЗ лесно може да включи правителството на България в сделката . 8| 16508 |02.07.2017 Огнян Стефанов: Лесно проверимо е, дали Цацаров е пуснал SMS-а на Борисов . 7| 5046 |04.06.2015 Фрог научи: Съдиите се запекоха, не дават лесно СРС-та . 4| 5720 |11.06.2008 Да си красива не е лесно, а да носиш пушка съвсем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads