Реклама / Ads
7| 6828 |31.05.2023 АКТУАЛНО

Любена Петрова вкара Пепи Еврото и Борислав Сарафов в заговор за атентата срещу Гешев

.
Източник: стопкадър
Зад заплашителното писмо, което главният прокурор Иван Гешев показа, че е получил - с натиск да си подаде оставката до 10 ч на другия ден и заговора за атентата срещу него, стои Петьо Петров-Еврото. Това обяви Любена Павлова-Петрова, бившата съпруга на Еврото, в интервю пред Антикорупционния фонд.
 

"Последните дни, това, което се случва с главния прокурор ме потресе. Тази наглост, дързост и безочие. Прочетох писмото, което е изпратено на главния прокурор", каза тя. (Става въпрос за писмото, което Гешев показа пред медии, в което се говори за Мечо Пух, за това, че е "сам на върха на гола скала", че "всяка приказка си има своя край" и пр. бел.ред.).


"Това са изрази, които Петров употребяваше по 5-6 пъти на ден. В това писмо аз съзирам него", категорична е Павлова.

 

"Няма вариант да е писано от друг човек - от 8 години живея с него и записвам всичко, което той казва."


Павлова казва, че понеже Еврото не може едновременно да го измисли и да го напише - тя е била "наистина стенограф".

 

" По този начин ти да вдигнеш ръка, да налетиш на главния прокурор, това говори за много сериозен ментален срив или за това, че някой стои зад теб много сериозен. 

 

Бившата съпруга на Еврото разкри, че много прокурори са посещавали ресторант “Осемте джуджета”, без Иван Гешев, който никога не бил ходил, за сметка на Борислав Сарафов, който го е посещавал по няколко пъти в седмицата.  Тя поясни, че един от основните партньори на Петров бил Борислав Сарафов. Емилия Русинова също е посещавала ресторанта редовно и е била в близки партньорски отношения с Петров. 


Павлова обясни, че често е осигурявала логистика, когато се е налагало и тя е била свързана със заснемане или проследяване на някой. Тя допълни, че се е решила да даде интервю точно в този момент, защото  през последните няколко дни е разбрала, че е бременна и вместо да се зарадва се е ужасила от реакцията на Петров.

 

"Ужасих се какво би направил на момчето, с което живея, какво би направил с мен. Мисля, че ще станат много страшни неща, ако планът, който е задействан, бъде изпълнен докрай. Тогава вероятно Сарафов ще остане главен прокурор до избора на следващ. Този човек ще ме унижи. От това, което съм видяла съдебната система е много корумпирана". 

 

"Тук съм, понеже съм ужасена. Последните месеци се случиха толкова много страшни неща в тази държава. В много от тях виждам почерка на бившия ми съпруг. Може би трябва да вметна, че от година и девет месеца не съм си виждала детето, тъй като той го отвлече", каза Павлова. 


"Адвокати ми обясниха, че няма как един родител да си отвлече детето, но той го взе. Реших, че няма да се примиря, каквото и да стане. От две години изпитвам много силни затруднения да си намеря адвокат, който да се заеме с казуса с детето ми, тъй като на никой не му се занимава с него. Просто хората знаят колко е мръсен и че не е добре с главата и не искат да влизат в това. От година и девет месеца аз не съм си виждала детето", допълни тя.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 16196 |31.12.2021 Проф. Петрова: Пандемията приключва през март 2022 година . 10| 7652 |27.02.2021 Адв. Петрова: Наблюдавахме повече от чист популизъм с ваксините . 10| 9050 |07.07.2020 Д-р Петър Кърджилов пред Фрог: Наполовина намалените присъди на Иванчева и Петрова доказват набедяването им . 8| 8574 |18.02.2020 Делото КТБ: Съдия Петрова брани свидетеля Бисер Лазов, който си изпуска нервите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads