Реклама / Ads
0| 9419 |25.07.2022 АКТУАЛНО

Мая Манолова предлага решение на казуса с КЕВР

.
Мая Манолова
Лидерът на ПП ”Изправи се България” Мая Манолова предложи решение на кризата с КЕВР, съобщават от пресцентъра на партията. Тя призова депутатите да гласуват промени в Закона за енергетиката.
 

Тя изтъкна, че в Закона за енергетиката има пропуск - не е предвидено да се прави избор на заместник- председател, който да изпълнява функциите на Председателя, когато той отсъства или е в отпуск или болнични.


Тази празнота в закона е запълнена в Правилника за дейността на КЕВР, като е предвидена възможност Председателят на КЕВР да упълномощава някои от членовете на КЕВР да изпълняват функциите на Председателя в негово отсъствие. Но в случая, Председателят на КЕВР не може да упълномощи друг член на КЕВР, защото вече публично е известно, че той самият е незаконно избран.

 

Предлагат се още тази седмица депутатите от парламентарните групи да се обединят, като внесат и гласуват изменение и допълнение в Закона за енергетиката, като дадат възможност при определени обстоятелства членовете на КЕВР да имат право да изберат един от тях за временно изпълняващ функциите на Председател на КЕВР, примерно със срок до три или шест месеца.


Според Манолова по този начин ще се намери бърз изход от създалата се правна криза в управлението на КЕВР. Това може да стане, ако има политическа Воля за това, категорична е тя.


От политическа гледна точка, в навечерието на предстоящите парламентарни избори, е по- добре да се направи предложеното от нас изменение и допълнение в Закона за енергетиката, отколкото да се удължава агонията в работата на 47-то Народно събрание с още 20 дни само и само да се избере нов Председател на КЕВР, изтъкват от Изправи се България.


Не трябва да се пропуска и фактът, че съществува реална възможност да не може да се съберат необходимите гласове за избор на нов Председател и тогава правната криза в управлението на КЕВР ще продължи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10333 |08.06.2022 Има такива хора: Кой как реагира на фаталното решение на Трифонов? . 0| 5086 |22.12.2021 Какви функции за залози предлагат Betano? . 6| 8269 |20.09.2021 Още не е решен въпросът за въоръжението на двата нови военноморски кораба. Защо МО мълчи за окончателното решение? . 3| 7705 |26.07.2021 Произвол на НАП и срещу съпругата на Лозан Панов, е решението на съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads