Реклама / Ads
1| 8979 |12.09.2020 АКТУАЛНО

Столична клиника сваля цените наполовина

.
Хил клиник обяви, че поради големия интерес удължава кампанията за намаление с 50% цената на преглед на простатата, PSA туморен маркер и ехографско изследване на органите в малък таз. Така срещу 25 лв. мъжете ще получат обстойна консултация и ще разберете реалното състояние на простатната си жлеза, както и препоръка за терапия в случай, че се налага лечение.
 

Клиниката е известна от години с практикуване на лазерно отстраняване на увеличена простатна жлеза, което е по-модерният и щадящ метод, без кръвозагуба и без разрези. Лазерът, който е бърз и предпочитан от мъжете метод обаче, се ползва само при доброкачествено нарастване на простатата. Макар и значително по-рядко, простатата може да бъде засегната от злокачествен процес. Ракът на простатата е „тихият убиец“ на мъжете над 50, защото преминава безсимптомно до момента, в който е толкова напреднал, че е трудно да се излекува.

 

Статистиката през последните години показва недвусмислено, че по-вероятно да загубите живота си заради карцином на простатната жлеза, отколкото в катастрофа. Данните сочат, ако се запази досегашната тенденция, в Европа приблизително 75 000 мъже ще загинат до края на годината от този вид рак, а се очаква около 25 000 да са жертвите от пътно-транспортни произшествия.


Болестта се оказва фатална за хиляди българи и всяка година броят им расте. Като се има предвид, че ракът на простатата е 100% лечим в ранен стадий излиза, че единствената причина за тази смъртност е късното откриване на карцинома. Знае се, че когато той вече е извън простатната жлеза, с разсейки в други органи и в костната система лечението рядко има добър ефект.

 

Единствената превенция на ракът на простатата е ежегодният скрининг, но малко са мъжете, които без сериозни оплаквания биха отишли на преглед при уролог. Често консултацията се свързва с неприятен ректален преглед, а мъжът не желае да се подлага на този метод на диагностика освен при големи проблеми с уринирането. В Хил клиник могат да направят консултация и без ректално туширане. На първа ръка ехография и PSA туморен маркер могат да бъдат достатъчно информативни, ако обаче лекарят има съмнения за развитие на онкологично заболяване, се преминава и през други изследвания.

 

За повече информация: 02 439 3131

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 14839 |18.12.2019 КТ ”Подкрепа”: Директор на столична болница взима 100 000 лв. заплата . 23| 24965 |29.10.2019 Доклад за потънали дарения за милиони и шуробаджанащина в Столична община. Фандъкова мълчи . 16| 10901 |25.05.2018 Свалянето на малайзийския самолет e тероризъм, Русия в световна изолация . 7| 11832 |08.11.2017 Столична община е прибрала 120 млн. лв. от зоните, но не е построила нито един паркинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads