Реклама / Ads
0| 6373 |30.04.2007 АКТУАЛНО

Никълъс Кейдж е пророк в новата холивудска мегапродукция

.
Фокусникът от Лас Вегас Франк Кадилак е новото превъплъщение на прочутия актьор Никълъс Кейдж във филма "Пророкът", в който участват още Джулиан Мур, Джесика Бийл и Питър Фолк. Антитерористичната сага е режисирана от новозеландеца Лий Тамахори.
 


С бутафорна история, разказана типично по холивудски, режисьора Лий Тамахори отново привличе вниманието на зрителите, екранизирайки разказа „Златен човек” на Филип Дик. Сюжетът е повече от тривиален – терористи похищават ядрено оръжие на територията на Русия и ФБР-агентите ще си счупят краката да разберат къде всъщност се намира то. Докато повечето от служителите на централата се лутат в безрезултатно търсене, хладнокръвната героиня на Джулиан Мур търси друго решение на проблема – отива в хазартния рай Лас Вегас и намира Франки Кадилак, който се оказва,че има скрит талант – вижда в бъдещето. Той определено се стреми да живее незабележимо и в интерес на истината, не е чак толкова добър пророк Някъде в цялата плетеница Франки среща ослепителна девойка- в изпълнение на Джесика Бийл, а терористите разбират,че ФБР е намерило човек, който може да предвижда всяко тяхно действие и ход, и се опитват да го отстранят. Действието се развива на фона на твърде много разточителни сцени, пълни с взривове, мащабни престрелки и снайперисти с изсечени славянски черти ,и какво ли още не. Антитерористичната сага е подвижен атракцион, грабващ публиката и със сигурност ще намери своите верни фенове  в Европа. Епизодична роля изпълнява  Питър Фолк, познат на родната публика от сериала „Коломбо”. Естествено във филма има и доста вицови ситуации като тази , в която се обяснява как дзен –будист си купува хот дог, целувки с романтичен привкус и драматични перипетии чак до самия финал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4960 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори . 4| 3331 |18.04.2024 ГЕРБ се опитват да скрият доклада по "Боташ" с констатирана тежка корупция . 2| 14102 |17.04.2024 Кой стои зад ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"? Авторите не са "Спаси София", нито Васил Терзиев . 10| 74808 |15.04.2024 Техеран: Ще превърнем в прах Тел Авив и Йерусалим. Израел: Можем да сринем Иран за десет часа. Засега е тихо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads