Реклама / Ads
4| 6922 |14.07.2018 АКТУАЛНО

Петко Добрев за Фрог: Властта превърна децата с увреждания в обикновени материални активи

.
Петко Добрев
През тази година навърших 50 години. За тези 50 години съм видял доста неща.
 

 Видял съм и хубаво, видял съм и лошо. Не беше ми се случвало да видя нещо и да не мога да го опиша. Но и това се случи. Видях протеста на майките на деца с увреждания. Видях го – много изживяна болка и обида от властта. Да, тази власт  е отгледала  система, която ги убива. Майките на деца с увреждания ги разбирам. Съчувствам  както на децата с увреждания, така и на техните близки. Трудно ми е да опиша тяхната болка, защото тя е голяма, но все пак донякъде мога да го направя. Тези майки са съвременни героини и пазители на човещината.

 

Не мога да опиша обаче отношението на властта, т.е .системата, която ги убива. Тя е превърнала децата с увреждания в обикновени материални активи. Когато трябва системата да нахрани свои любимци, то тя им позволява да зачислят по опис стотици хиляди деца с увреждания и техните родители и така да получи на бройка немъчени държавни парици. С тези държавни парици системата се грижи за щастието на своите любимци. А тези любимци, когато се наложи бранят системата, която ги храни, но същевременно убива други.

 

Когато се наложи любимите НПО бракуват ненужните материални активи и ги лишават от социални услуги. Каква е причината за бракуването на тези материални активи – майките им участват в протести срещу системата, която храни НПО на любимци.

Как да наречеш това? Да кажеш, че е цинизъм – малко е. Да кажеш, че е нечовешко – малко е. Не мога да намеря думи, с които да го определя. За това и спирам да пиша. Но бих си позволил да отправя един апел към властта. Прочетете разказа на Алеко Константинов „Пази Боже, сляпо да прогледа“  и вижте първите три реда на 249 стр. от  12 том на „Българско народно творчество –пословици, поговорки , гатанки“:

Майчина клетва на сухо не пада.

Майчина клетва се стига.

Майчино око се не лъже.

 

Историкът Петко Добрев за Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 14542 |10.07.2018 Специално за Фрог: Отношенията между Китай и България - пътят на съмнителната политическа компетентност . 7| 9309 |04.07.2018 Само във Фрог: КПКОНПИ и Пламен Георгиев с провал по нови две дела, народът пак ще плаща . 6| 11293 |03.07.2018 Адв. Екимджиев за Фрог: За пръв път фирма осъжда прокуратурата на близо 900 000 лв. за провален бизнес . 3| 6180 |25.06.2018 Даниел Божилов за Фрог: Пламен Георгиев е удобен на управляващата мафия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads