Реклама / Ads
13| 8271 |17.03.2023 АКТУАЛНО

Проф. Слатински: Номерът на китаеца - другарят Си удря рамо на криещия се в бункера

.
Си Дзинпин и Владимир Путин Източник: Bloomberg LP
До месец-месец и половина (като позасъхне земята от кишата и калта) ще започне Второто украинско настъпление. Да припомним, че Първото украинско настъпление направо разкъса рашистките войски, измете ги като вторични суровини от цяла Харковска област и ги прогони позорно като шайка пъпчиви хунвейбини от Херсон.
 

За съжаление, тогава мИкроните, обамите, чембърлейните и тук-там радевистите на Запад се уплашиха, че Путин ще бъде притиснат в ъгъла, затова натиснаха украинците да спрат настъплението, намалиха им през ноември и декември до 2 пъти, ако не и 3пъти предоставяните въоръжения, дадоха на Путин време да обяви моГилизация, да затегне със заградителни отряди редиците на паникьосаните си мародери, окупантите можаха да се прегрупират, да си поемат дъх и да пообиколят света (Иран, Северна Корея, Зимбабве, Уганда) с протегната лапа - помогнете, дайте на Втората в света армия въоръжение и муниции, дайте на Втория в света ВПК ракети и дронове.

 

Постепенно тези на Запад (Източна Европа, Северна Европа, Пентагона, сърцето на Байдън), които искат категорично Украйна да победи, започнаха да взимат връх над онези на Запад (Западна Европа, Южна Европа, държавния департамент, разума на Байдън), които искат само Украйна да не загуби. Това бе златното време около танковия Рамщайн. После имаше откат, затова авиационният Рамщайн беше и все още е очевидно западно фиаско.

 

Сега сме в очакване на Второто украинско настъпление. То може да доведе до пълен разпад на ордите на орките. И кой е единственият, който евентуално би могъл и несъмнено ще се опита да спре това настъпление?
Разбира се другарят Си!


Другарят Си бърза да удари рамо на Криещия се в бункера с Втори [фиктивен] мирен план. Който план изискваи Русия да спре несъществуващото свое настъпление, затънало до пъпа край Бахмут и подгизнало там до шия в тела на утилизирани рашисти;
и Украйна да не започва своето Второ настъпление! Ако има кой в Украйна да се върже на този номер на китайката, по-скоро - на китаеца.


Другарят Си се напъва геостратегически и се пъчи геополитически не за друго, а защото е много важно за него Русия да продължи да бъде евтин и все по-евтиняващ суровинен придатък на Китай.

 

Китай няма сметка Русия да започне да агонизира и да се разпада.


Впрочем, дали пък няма сметка?Я да помислим кой ще спечели най-много от слаба, разединена, деморализирана и хвърлена във вътрешни междуособици със стотина частни олигархически армии Русия? Та нали от едната страна на границата, минаваща през огромните пространства с безценни подземни, земни и надземни ресурси са 10 милиона руснаци, а от другата страна - 1 милиард китайци!

 

Николай Слатински

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6289 |08.02.2023 Проф. Иво Драганов: Проблемът е, че БНТ и БНР приличат на истински медии, а не са . 1| 5707 |23.01.2023 Проф. Слатински: НДСВ - какво може да предложи, освен да е патерица на ”Хартиената бюлетина” . 1| 7389 |08.12.2022 Проф. Слатински: Украйна воюва по начин, присъщ на 21 век. Русия воюва на принципа – „сила есть, ума не надо“ . 8| 11808 |11.11.2022 Проф. Генчо Начев като Многоръката Шива - върти болници и бизнес за милиони. Как става този номер?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads