Реклама / Ads
4| 10019 |19.06.2020 АКТУАЛНО

Сензация! Отварят тайните за ултрасекретната ”Зона 51” в Невада, където кацнаха извънземни

.
Източник: YouTube
Досиетата “Розуел” и една зона в пустинята Невада са обвити в мистерия в продължение на години. Те са повод за конспиративни теории около съществуването на извънземни и ролята на САЩ в проучванията на друг живот, а съвсем наскоро станаха и повод за скандал в социалните мрежи. “Зона 51” е обект на интерес от редица ентусиасти.
 

Сега държавният глава на САЩ обяви, че възнамерява да разсекрети документите. Милиони хора от цял свят само чакат, за да тръгнат натам.

 

“Няма да кажа какво знам.Чувал съм много интересни неща за “Зона 51”. Много интересно място”.

 

Това заяви Доналд Тръмп в свое интервю пред медиите по повод Деня на бащата.

Въпросната зона в пустинята Невада в действителност е обект на интерес от мнозина. Съществуването и е разсекретено едва преди 7 години. Тогава бяха разсекретени документи, от които става ясно, че районът се използва за тестове на свръхсекретни шпионски самолети. Името “Зона 51” идва от локацията на картата.

 

Какво се случва вътре обаче продължава да бъде тайна. Любопитните погледи се държат далеч с помощта на предупредителни знаци, охрана, система за видеонаблюдение и заграждения. Смята се за незаконно и прелитането над зоната.

 

Зоната се намира и близо до две други военни бази. Една от тях се е използвала за ядрени тестове в периода 1950-1990.

 

“Зона 51” е създадена по време на Студената война между САЩ и СССР. Използвала се е за тестове и производство на летателни апарати. “Отваря” през 1955. Но за съществуването и се разбира едва през август 2013 г. Публично Барак Обама споменава за пръв път за нея четири месеца след избирането си за президент. Официална информация за това какво точно се прави вътре липсва, но се смята, че вътре работят около 1500 души.

 

Една от основните теории е, че там има извънземни, които са обект на експерименти.


.

Досиетата “Розуел”

 

Една от най-популярните теории е, че в зоната се намира летателен апарат, катастрофирал Розуел, Ню Мексико през 1947. В “Зона 51” се намирали и телата на пилотите. Официално правителството на САЩ твърди, че въпросният летателен апарат е балон.

 

Конспирацията се завърта. Ентусиасти твърдят, че са виждали с очите си в района да прелитат НЛО. Други пък твърдят, че са били отвлечени от извънземни, а върху тях са били проведени експерименти, преди да ги върнат на земята.

 

През 1989 г. мъж на име Робърт Лазар заяви, че е разработвал технология за извънземни в “Зона 51” и е виждал с очите си фотографии на същества. По думите му правителството използвало района, за да изследва НЛО.

 

Не се изключва възможността обаче тази теория умело да се използва от тайните служби и да разсейва аудиторията от нещата, които в действителност се правят вътре.

 

През есента на миналата година събитие в социалните мрежи отново даде повод да се говори за “Зона 51” и досиетата “Розуел”. Организирано бе масово щурмуване на района, а броят на ентусиастите, които заявиха че ще присъстват, достигна завидните 2 милиона. Събитието бе отменено заради опасения, че може да се превърне в истинска катастрофа.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 25923 |11.08.2015 СЕНЗАЦИЯ! Ето активите за над 5 млрд на КТБ, които се разграбват . 2| 7151 |19.02.2009 Европарламентът осъди тайните затвори на ЦРУ . 2| 6211 |13.09.2008 "Егмонт" издаде "Тайните на фотографията"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads