Реклама / Ads
13| 15236 |08.06.2021 АКТУАЛНО

Само във Фрог: „Библиотекарите“ отново надникнаха зад назначаването на новия шеф на полицията

.
Сградата на МВР
„Библиотекарският кръг“ отново надникна зад назначаването на новия шеф на Главна дирекция „Национална полиция“ Станимир Станев. Това разкриха пред Фрог нюз източници от МВР.
 

Според тях неговият ракетоносител е знаковото лице на „Библиотекарите“ Георги Великов, който пък бе шеф на кабинета на бившия шеф на вътрешното ведомство Цветлин Йовчев. Припомняме ви, че Георги Великов изкара само няколко часа като съветник на сегашния служебен премиер Стефан Янев, след което бе махнат. Въпреки това, признават източниците ни, рокадите в МВР стават както с неговата благословия, така и с тази на Пламен Узунов – съветник на президента Румен Янев.

 

Новият директор на полицията Станимир Станев е от Пловдив и по-голямата част от кариерата си е прекарал в транспортна полиция. Той напуска МВР малко преди да дойде на власт кабинета „Орешарски“. След това, когато тандемът Йовчев-Великов от „Библиотекарите“ застава начело на МВР, се провежда конкурс за висша ръководна длъжност, който очаквано се печели от Станев. Той става шеф на Транспортна полиция. Малко по-късно структурата е закрита, а работещите минават към жандармерията.

 

Поради близките си отношения с бившия шеф на ОДМВР-Пловдив Атанас Илков, Станев отива там, като финансов контрольор. Припомняме ви, че Атанас Илков ръководеше злополучната акция в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков. Любопитното е, че когато Илков е преместен в Кърджали като шеф на местната полиция, Станев отива с него във въпросната структура отново като финансов контрольор, допълниха от ведомството. През 2020 година Атанас Илков става началник на учебния център в Казанлък, като посочва Станимир Станев за зам.-директор. Така и става. Именно от тази позиция сега той става директор на Главна дирекция „Национална полиция“.

Упорито се коментира, че пазарджишкия кадър Атанас Илков ще е вероятният бъдещ главен секретар на МВР. Позицията продължава да е вакантна след махането на Ивайло Иванов.  

 

Служители на МВР са озадачени от последните рокади в МВР, които изцяло разкриват намеса на „Библиотекарския кръг“. Това е странно, тъй като самият министър Бойко Рашков публично ги атакува още от момента, в който седна в министерското кресло. Твърди се, че влиятелни фактори от Пловдив, откъдето е Пламен Узунов, успяват да прокарат определени хора на високи постове. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 21049 |03.06.2021 Служители на ДАНС пред Фрог: Кръгът „Банкя“ докара Недялко Недялков в службата. Стана любимец на Илко Желязков . 15| 16424 |02.06.2021 Проф. Татяна Дронзина за Фрог: 5% деца на курорт, 95% дискриминирани или ”Отново заедно“ . 8| 10749 |01.06.2021 Само във Фрог: Отново гласят човекът на „Библиотекарите“ – „Писанчовото“ за шеф на ДАНС-Пловдив . 3| 3515 |24.04.2021 Христо Проданов, БСП: Само с работещ парламент можем да се справим с кризите в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads