Реклама / Ads
10| 8485 |24.12.2019 АКТУАЛНО

След екшън в Пловдив: 6 коли потрошени – полицията горда, семейства плачат

.
Източник: skafeto.com
Случката е следната: След купонясване трима младежи подкарват БМВ към 3 часа миналата нощ, полицаи се опитват да ги спрат за проверка, но автомобила не спира и започва гонка а ла Холивуд. Резултатът: шест паркирани коли смачкани безобразно, шест семейства във финансова беда, от която някои няма да излязат, един задържан и даващи интервюта горди полицейски шефове.
 

Ботьо Гергинов, главен инспектор в КАТ – Пловдив обяснява на целокупното население от телевизора как виновния водач може да бъде глобен от 50 до 200 лева и да остане без книжка 6 месеца. Ботьо е опрятен: гладко избръснат, изгладен по устав и не спира да нарежда колко много прави МВР да предотврати произшествия през празничните дни. Уставният Ботьо не се усеща, че думата „предотврати“ означава да не не се допусне нещо да се случи. А в случая патрулиращите не само са допуснали, но са създали условия за инцидента. И лошото се е случило, без да бъде предотвратено...

 

Полицаите със сигурност са записали номера на колата – това е логично. Могли са да съобщят на свои колеги и да заградят бегълците. Освен това от записите на камерите в района ще установят лицата за нула време, както се казва. При добра организация това е работа – със задържането – за няколко часа. Вместо това те погват нарушителите – няма спор, че са такива, - и се стига до глупава мачовска каша. Случката е с катастрофални последици за десетки граждани. В подобни случаи се изтъква, че пийналите или напушени младежи са можели да направят друга беля. Това обаче е само предположение. Не че употребилите алкохол шофьори не трябва да бъдат спирани и санкционирани, но не и по начин, който застрашава други и води до лош завършек. Точно такъв е случаят.

 

Утре медиите ще изгубят интерес към случката, защото на друго място, други мачовци ще се правят на екшън герои и ще сътворят още бели за отразяване. Спретнати началници пак ще дават интервюта и ще се ослушват за реакцията на началството. Защото тях това ги интересува. А би трябвало да поразсъждават върху това как наистина да се предотвратяват инциденти, а не да се описват вече случили се в актове, доклади и отчети.

 

Шест семейства са лишени от автомобилите си не само през празничните дни, но за дълго време. Колко пари ще струва възстановяването – няма нужда да смятаме, всеки знае. За лошите емоции по празниците да не говорим.

 

МВР ще рапортува на голямото началство как храбро и умно се е справило със задачите по безопасността. Ще има и нацупени физиономии, че все се намират някакви злобари, които търсят кусури, вместо да похвалят унифорвените, че са били на дежурства, докато другите са яли и пили. Били са, вярно, но сами са избрали професията, а тя е такава. И е редно да я вършат както трябва. Което означава, че нямат повод за гордост с последния екшън в Пловдив. И да спрат с мантрата, че е можело да има и жертви, но поради късния/ранния час в района не е имало хора… Тъпо е!

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 9137 |10.11.2019 Проф. Атанас Семов: През последните 30 години загубихме 1/3 от населението си . 7| 6013 |07.11.2019 Филип Димитров: Десети ноември е просто дата, денят след падането на Берлинската стена . 5| 13667 |06.11.2019 Разследване показа ”неоткрити” от Иван Гешев факти за ДП по ”Делото КТБ” /видео/ . 3| 9527 |28.09.2019 Социологът проф. Мирчев: Последният мандат на Фандъкова е пълна катастрофа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads