Реклама / Ads
23| 11733 |01.07.2012 АКТУАЛНО

Свидетелят Г. Цветанов: Зловещото хоро на престъпността може да заиграе в двора на всеки

.
Георги Цветанов
Част от скъпите картини, които Трактора задигнал от Цветанов, се намирали у високопоставени политици и магистрати. Мафията води война по няколко линии с държавата. Една от линиите на атаката били медиите заради спечелване на обществената нагласа.
 

Организираната и неорганизираната престъпност в държавата затлачва нейното функциониране, обяви по ТВ 7 свидетелят по делото Октопод Георги Цветанов. Води се война в момента между държавата и организираната престъпност, която работи изключително пълноценно и на пълни обороти. Една от линиите на атаката са медиите за спечелване на обществената нагласа. Друга линия е използване на пукнатините в държавата, констатира той.

Омаскаряването ми върви от години, каза Цветанов. Прави се опит да бъда дискредитиран, прави се опит Трактора да се представи и като политически съперник на Б. Борисов, добави той. Проблемът е в това, че се използват нерегламентирани подходи по отношение на нас, свидетелите. Той благодари на своята работодателка за търпението и отбеляза, че и тя е понасяла удари заради това. Тази клеветническа кампания трябваше да бъде санкционирана, защото беше направен опит да се разклати финансовата система на държавата, а тя е елемент от сигурността на държавата. Част от кампанията били и слуховете, че банкерка е предоставила пари на вътрешния министър Цв. Цветанов. Тези слухове тиражирало лице, представящо се за главен счетоводител на банката, при положение че никога не е бил такъв.

Едва ли само мен усещат като грандиозна заплаха, но стратегията е да се води кампания срещу всеки един от свидетелите подред, за да се дискредитират периодично. Вторият фактор след медиите е народопсихологията, защото народът не харесва хората с благосъстояние и бизнес, коментира Цветанов. Той сам хванал живота си в ръце, залагайки цялото си имущество за кредит. Нямам притеснение за това какво съм изкарал и как съм формирал капитала и парите си. Евтино се смесва фактът, че съм работил в Първа частна банка в плевенския клон, но там отидох като утвърдил се човек, каза още той. Категорично прокуратурата се произнесе, че дела и проверки срещу мен в момента не се водят. Проверяван съм за всичко, за което адвокатите на Алексей Петров или самият той са се сетили. Горд съм от резултатите от тези проверки, категоричен беше Цветанов и предостави документация по този повод.

Част от скъпите картини, които Трактора задигнал от Цветанов, пък се намирали у високопоставени политици и магистрати. Това обявил самият Алексей Петров при една от последните си срещи с Цветанов през 2003 - 2004 г. „Престани да ровиш”, предупредил го той тогава. Картините били на стойност над 100 000 долара, обясни Цветанов.

Цветанов не разбрал единствено поведението на прокурора Костов, който казал пред цяла България, че срещу него се извършват проверки и материалите били в делото. Защо ако се извършват, аз не знам, а знае адвокатът на Ал. Петров. Държа да изясним този въпрос, пожела свидетелят. Скандално е поведението на всякакви институции и инстанции спрямо нас. Това зловещо хора на престъпността може да заиграе в двора на всеки от нас, предупреди Цветанов, който се чувствал застрашен. няма формула, по която държавата да ме защити. Как да влезеш в някакви програми, да си оставиш семейството, да получаваш по 164 лв на месец, изреди той. Според него програмата не работела.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 11426 |29.06.2012 Хетеро срещу Хомо . 15| 10427 |27.06.2012 В България е евтино - но за кого? . 18| 17220 |25.06.2012 Ася Пенчева: Какво се случи и защо ме осъдиха . 2| 12125 |19.06.2012 Големият номер с купените Фейсбук-приятели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads