Реклама / Ads
7| 10458 |13.05.2021 АКТУАЛНО

Цветан Василев: Пеевски е радиоактивен и токсичен за Борисов и ДПС

.
Цветан Василев
“Пеевски е радиоактивен и токсичен, както за Борисов, така и за ДПС, той беше скрит, за да може по някакъв начин да се поизчисти лицето на ДПС и да се намали натискът върху Борисов. Докъде ще стигнат евентуални разследвания срещу него, които към днешна дата изглеждат нереалистични – това няма да стане докато Гешев е начело на прокуратурата, а Цацаров е шеф на антикорупционната комисия”, заяви банкерът Цветан Василев.
 

За предаването “Алтернативата” по TV1 с водещата Генка Шикерова Цветан Василев обяви, че е бил рекетиран да прехвърли свои фирми под натиска на властта, упражнявана от Борисов и Пеевски. Според Василев Борисов и Пеевски си имали свое ООД, което е 50 на 50 между двамата.

 

“Аз за кюлчета не съм чувал, те са станали модерни след мене”, каза той и продължи, че в задушевен разговор с Борисов през 2012 г. лидерът на ГЕРБ му споменал, че и най-силният бизнесмен може да бъде съборен от държавата. Той каза: “Ето виж Ходорковски (руски бизнесмен) и “Юкос” е имал цял флот самолети, но Путин го приземи само с два МиГ-а”. С една дума ми каза: “Нищо, че имаш самолет, и теб ще те приземим”, обясни Василев.

 

С над 20 млн. лв. е ощетена държавата през Правителствената болница, като е закупено медицинско оборудване за 30 млн. лв., което реално е струвало 8 млн. лв., съобщи Цветан Василев и посочи, че това е ставало, благодарение на шефа на болницата.

 

Силата на Пеевски е идвала с ДПС, добави той. Но по-скоро и ДПС и задкулисието ще се опитат да го отклонят, за да не може разследванията срещу Пеевски да достигнат до самия център. Пеевски е предназначен за бушон и той рано или късно ще изгори, посочи още бившият банкер.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 23394 |11.05.2021 Илиян Василев: Запомнете тази дата - краят на властта, краят на ГЕРБ . 1| 3955 |24.04.2021 Цветан Цветанов: Важно е да видим реалната ситуация днес и какъв е хоризонтът, който се очертава за страната . 21| 8078 |08.03.2021 Хр. Иванов и проф. Минеков търсят Пеевски в Пазарджик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads