Реклама / Ads
12| 7884 |18.10.2017 АКТУАЛНО

Владимир Зарев: Живеем в безвремие, в анархия, а олигархията и политиците са ненаказуеми

.
В своите знаменити диалози за държавата Платон твърди, че има три възможни форми на власт - тирания, олигархия и демокрация. Демокрацията е най-ефективната от тях, но само когато има железни закони и правилата се отнасят за всички.
 
Ако законите се нарушават и не засягат някои привилегировани и овластени хора, то демокрацията най-лесно, в сравнение с тиранията и с олигархията, се изражда в анархия. Това казва в интервю за "Марица" писателят Владимир Зарев, който наскоро навърши 70 години. И продължава:

От 1989 г. ние не живеем в безвремие, а в една нарочно предизвикана и обгрижвана от всички политически партии анархия. Анархия, която дава възможност да се краде безнаказано, в която бе корумпирана държавността и парализирана нейната имунна система, в която върхушката в политическата класа, олигархията и съдебната система са ненаказуеми, в която безмилостно е потъпкано усещането ни за справедливост.

Ще заживеем в жизнена, реална и изпълнена с национално бъдеще демокрация, когато принудим некачествената си и алчна политическа класа, корумпираните държавни чиновници, олигарсите и продажните съдии да спазват закона. Те не го желаят, следователно ние трябва да ги принудим, защото само силното гражданско общество и общата народна съпротива може да озапти техния неспирен егоизъм.

Моята вече крехка надежда е да се появи оня политик, дай Боже да са повече, който да отърве, да спаси България от разпространилата се до нетърпимост корупция, да възстанови справедливостта и да възвърне достойнството на народа! А що се отнася до омразата и разделението, те са част от историческата ни памет, но  непрекъснато се подклаждат от нечии финансови интереси и се поддържат с помощта на нечии мръсни пари.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6362 |15.10.2017 Александър Морфов: Живеем в общество, което се самоунищожава . 0| 4953 |19.09.2017 Владимир Путин изпревари Брежнев по години начело на властта, пред него е само Сталин . 3| 7955 |05.09.2017 Владимир Путин окончателно изгуби контрол над Чечня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads